Search
Close this search box.
Het salaris en vermogen van Max Verstappen

Jongste Quote 500-lid ooit! Het enorme salaris en vermogen van Max Verstappen

Max Verstappen is veruit de populairste Nederlandse sporter van dit moment. Uiteraard houdt hij daar zelf ook een leuk zakcentje aan over. Het salaris van Max Verstappen is 55 miljoen euro per jaar. Dat maakt hem de rijkste Nederlandse sporter, én hij staat al in de Quote 500.

In het kort

Het salaris en vermogen van Max Verstappen
© Instagram: @Maxverstappen1

Met de commerciële insteek van Max Verstappen zit het wel goed. De afgelopen jaren heeft Verstappen zijn jaarsalaris gestaag zien groeien. In 2020 verdiende Verstappen volgen Business Book GP nog 16 miljoen euro per jaar. Nadat hij het jaar daarop wereldkampioen was geworden, zag hij ook zijn inkomsten flink stijgen.

Zo verdiende Max Verstappen het jaar daarop ruim het dubbele. Mede door de kampioensbonussen hield hij 33 miljoen euro over aan dat jaar. In 2022 werd de Red Bull-coureur opnieuw wereldkampioen. In maart 2022 sloot hij echter al een nieuwe deal met zijn werkgever.

Salaris Max Verstappen steeg in 2022 als een raket

Niet alleen verlengde hij zijn contract tot 2028, maar Verstappen kreeg er ook weer flink wat geld bij. Zo verdient hij nu volgens zakenblad Forbes nu 37 miljoen euro vast en kreeg hij daar dit jaar nog 18 miljoen euro bij aan bonussen. Toch lekker, zo’n jaarsalaris van 55 miljoen euro.

Max Verstappen verdient ook aan zijn merchandise
© Instagram: @Maxverstappen1

Dat is echter niet de enige inkomstenbron van Max Verstappen. Hij verdient namelijk ook nog geld aan zijn sponsoren. Zo heeft hij partnerdeals met onder meer Red Bull, CarNext.com, Jumbo en Viaplay. Daar komt nog eens bovenop dat Verstappen zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen merchandise. Een groot deel van wat hij verdient aan verkochte petjes, jasjes en andere fanartikelen, kan hij gewoon in eigen zak steken.

Het vermogen van Max is nu 120 miljoen euro

De grote vraag is nu wat het vermogen van Max Verstappen momenteel is. Verstappen leidt een luxe leven en geeft ook een behoorlijk deel van zijn salaris direct weer uit. Zo moet hij zijn vriendin Kelly Piquet tevreden houden en heeft hij een miljoenenappartement in Monaco. Ook voegde hij de afgelopen jaren diverse peperdure bolides toe aan zijn wagenpark. Alles opgeteld en afgetrokken is het vermogen van Max nu 120 miljoen euro.

Het vermogen van Max Verstappen
© Instagram: @Maxverstappen1

Max Verstappen staat nu al in de Quote 500

Max Verstappen is met zijn nieuwe salaris veruit de rijkste Nederlande sporter. Daarmee kwam hij in 2022 binnen op de Quote 500, een lijst van de rijkste Nederlanders. Hij staat op de 500e plek. Met zijn 25 jaar is hij de jongste persoon ooit die in die lijst terecht is gekomen. En daar zullen de komende jaren nog flink wat miljoenen bij komen!

Wat verdient Quote 500-lid Max Verstappen?
© Instagram: @Maxverstappen1

ook interessant

Het vermogen van Jutta Leerdam wordt geschat op een dikke 1,5 miljoen euro. Hoe harkt ze dat geld...
Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...
Als handbalster is het salaris van Estavana Polman niet heel hoog. Maar medelijden met de vriendin van Van...
Het salaris van Hamilton is al jaren zo enorm, dat aartsrivaal Max nog lang zal moeten racen voor...

Lieke Martens maakte afgelopen zomer niet alleen een droomtransfer naar Barcelona, ze werd in één klap ook een...

Hij mag dan 37 jaar zijn, Klaas-Jan Huntelaar redde Ajax vorige week nog uit een benarde situatie met...