Search
Close this search box.
Salaris en vermogen Ronald Koeman

Het vermogen en Oranje-salaris van bondscoach Ronald Koeman

Na zijn avontuur bij FC Barcelona heeft Ronald Koeman besloten weer terug te keren als bondscoach van het Nederlands elftal. Wat voor een stap dat op sportief vlak is, valt over te discussiëren, maar financieel gaat hij er in ieder geval flink op achteruit. Naar verluidt verdient hij bij Oranje drie miljoen euro per jaar.

Het vermogen en salaris van Ronald Koeman
© Instagram: @Ronaldkoeman

Profvoetballer geweest bij Ajax, Feyenoord, PSV en FC Barcelona. Hoofdtrainer geweest bij onder meer Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton, Everton en FC Barcelona. Dat zal ongetwijfeld een flinke bankrekening opleveren voor Ronald Koeman toch? Nou en of!

Het vermogen van Ronald Koeman in 2023
© Instagram: @Ronaldkoeman

In 2020 liet Koeman het Nederlands elftal achter zich omdat zijn droomclub FC Barcelona plotseling op de deur klopte. Volgens Quote beschikte Koeman op dat moment over een vermogen van ruim dertig miljoen euro. Dat had hij mede te danken aan het salaris dat hij bij Everton opstreek. Volgens The Daily Mail bedroeg zijn jaarsalaris 7,5 miljoen euro. Een gigantisch bedrag voor een voetbaltrainer, zul je denken. Maar bij Barcelona ging hij nóg meer verdienen.

Ronald Koeman verdiende tien miljoen euro bij FC Barcelona
© Instagram: @Ronaldkoeman

Het vermogen van Ronald Koeman in 2023

Volgens het Spaanse SPORT streek Koeman in Catalonië tien miljoen euro per jaar op. In oktober 2021 werd hij door de club de laan uit gestuurd, maar hij kreeg nog wel een ontslagpremie van twaalf miljoen euro mee. Quote bevestigde het eenvoudige rekensommetje. Ronald Koeman heeft op dit moment een vermogen van 52 miljoen euro!

Ronald Koeman heeft een vermogen van 52 miljoen euro
© Instagram: @Ronaldkoeman

Koeman hoeft zich financieel gezien dus geen enkele zorgen meer te maken de rest van zijn leven. Waarschijnlijk heeft hij daarom ingestemd met het aanzienlijk minder hoge KNVB-salaris. Logischerwijs verdien je als bondscoach minder dan als clubcoach, ook door het aantal uren dat erin gaat zitten. De KNVB heeft zelf nooit uitspraken gedaan over het salaris dat een bondscoach verdient, maar er zijn wel indicaties.

Ronald Koeman verdient drie miljoen euro per jaar bij als bondscoach van het Nederlands elftal
© Instagram: @Ronaldkoeman

KNVB-salaris Ronald Koeman

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, weet bijvoorbeeld dat de KNVB een standaardsalaris van 1,2 miljoen euro per jaar klaar heeft liggen voor de bondscoach van het Nederlands mannenelftal. Finance Football dook afgelopen WK echter in de salarissen van alle bondscoaches en kwam erachter dat de KNVB tegenwoordig veel meer betaalt. Zo ontving Louis van Gaal een salaris van 2,9 miljoen euro afgelopen jaar. Gezien zijn staat van dienst zal ook Ronald Koeman dat salaris opstrijken bij Oranje.

Ronald Koeman verdiende 7,5 miljoen euro salaris als trainer van Everton
© Instagram: @Ronaldkoeman

ook interessant

Topvoetballers met een laag salaris, dat lijkt iets uit de jaren 60. Toch bestaan er nog sterspelers die...

Gregory van der Wiel is lang en breed gestopt met voetballen, maar we hoeven geen medelijden te hebben...

Topsporters hoeven vaak niet te klagen, maar wie hebben het meeste geld? Dit zijn de vijf rijkste Nederlandse...
Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Financieel doen de Rotterdammers het minder dan Ajax, maar sportief niet. Dit zijn de bekende salarissen van de...