Search
Close this search box.
Salaris van Cillessen

Wat is het salaris van Jasper Cillessen bij NEC?

NEC stuntte deze zomer met het terughalen van Jasper Cillessen. De doelman ging ooit voor 35 miljoen euro van FC Barcelona naar Valencia, maar bij beide clubs lukte het hem niet om een basisplaats te veroveren. Nu speelt de topkeeper dus bij NEC, maar hoe kan de club dat betalen? En weten we het salaris van Jasper Cillessen eigenlijk bij NEC?

Salaris Jasper Cillessen bij NEC
© Pro Shots

Het eenduidige antwoord op deze vraag is: nee, dat weten we niet. Maar we kunnen wel een redelijke inschatting maken wat Cillessen verdient bij NEC. Het salaris van Cillessen bij zijn voorgaande clubs was namelijk wél bekend. Zelf deed hij ook wat uitspraken over de hoogte van zijn loonstrook.

Lees hier ook wie tegenwoordig de vriendin van Cillessen is.

Salaris Cillessen Barcelona

Bij FC Barcelona, dat hem in 2016 voor 13 miljoen euro had overgenomen van Ajax, verdiende Cillessen drie miljoen euro per jaar. Dat is een hoop geld voor een doelman die overwegend op de bank zat, maar hij ging de jaren daarop alleen maar meer verdienen. Cillessen had namelijk topkeeper Marc-André ter Stegen voor zich, maar liet op de momenten dat hij speelde wel uitstekend keeperswerk zien.

Salaris Jasper Cillessen bij FC Barcelona
© Pro Shots

Salaris van Cillessen bij Valencia

Dat bleef niet onopgemerkt. Cillessen was eigenlijk te goed om op de bank te zitten. Daarom bood Valencia hem de kans om daar eerste doelman te worden. De club tastte diep in de buidel en moest ook het salaris van Cillessen opwaarderen. Volgens Salary Sport verdiende hij bij Valencia zelfs meer dan vier miljoen euro per jaar.

Valencia kreeg financiële problemen en raakte in de clinch met Cillessen over zijn salaris. In een interview met De Telegraaf vertelde hij dat de rijke eigenaar van NEC Marcel Boekhoorn toen met zijn privéjet naar Valencia was gevlogen. “Toen is het balletje gaan rollen. Hij deed mij een financiële aanbieding. Financieel lever ik behoorlijk in, maar dat doe ik graag om lekker bij NEC te kunnen keepen en dicht bij mijn dierbaren te kunnen zijn.”

Salaris Jasper Cillessen bij Valencia
© Pro Shots

Salaris van Cillessen bij NEC

Waar het salarisplafond van NEC normaal gesproken rond de twee ton ligt, betaalt Boekhoorn het salaris van Cillessen uit eigen zak. Boekhoorn heeft een geschat eigen vermogen van een kleine twee miljard euro. Vermoedelijk ligt het salaris van Cillessen rond de miljoen euro per jaar.

Salaris Jasper Cillessen, doelman van Oranje
© Pro Shots

ook interessant

Financieel gaat Ronald Koeman er als bondscoach op achteruit. Naar verluidt verdient hij bij Oranje drie miljoen euro...

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Het salaris van Hamilton is al jaren zo enorm, dat aartsrivaal Max nog lang zal moeten racen voor...

Er zijn veel redenen om geld te sparen. Het kan je helpen in de toekomst, het kan je...

Vijf speelsters van de Verenigde Staten trekken ten strijde tegen de Amerikaanse voetbalbond. De dames wonnen vorig jaar...

Lang niet iedereen ontving het met gejuich, maar feit blijft dat Frank de Boer onze bondscoach is op...