Search
Close this search box.

Het krankzinnige salaris van Kylian Mbappé

Kylian Mbappé wordt gezien als de natuurlijke opvolger van klasbakken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch ontbreekt een Champions League nog op het prijzenlijstje van de Fransman. Real Madrid leek hem de kans te bieden die een keer te winnen, maar het Champions League-loze Paris Saint-Germain wist Mbappé tóch binnenboord te houden. Hoe? Nou, niet alleen het nieuwe salaris van Mbappé is bizar, hij krijgt ook wat andere opmerkelijke extraatjes in Parijs.

© Instagram

Laten we maar bij het salaris beginnen: The Guardian schrijft dat Mbappé 50 miljoen euro per jaar verdient. Een hoop geld, meer dan collega Lionel Messi ontvangt. Die mag naar verluidt rekenen op 41 miljoen euro per jaar, de arme man. Ronaldo krijgt bij Manchester United zo’n 24 miljoen per jaar.

Maar we zeiden het al: het is Mbappé niet alleen om het geld te doen. Hij heeft namelijk óók laten vastleggen zeggenschap te hebben in belangrijke besluiten van de club. Bijvoorbeeld als het om het aantrekken van nieuwe spelers of een nieuwe trainer en technisch directeur gaat.

Daarnaast is het de steraanvaller gelukt volledig eigenaar van zijn portrecht te worden. Dat gaat ook flink wat geld in het laatje brengen, want dat geld gaat normaal gesproken rechtstreeks naar de club. Oh en als toetje ontving Mbappé ook nog een tekenbonus van 100(!) miljoen. Jep, je leest het goed. Er zijn dagen dat wij dat niet verdienen.

© Instagram
© Instagram

ook interessant

Waar betaalt hij al die auto's van? Nou, het salaris van Memphis Depay is gigantisch. En dan leverde...

Het doek leek een aantal keer écht te vallen voor Veronica Inside, na een aantal grote incidenten. Toch...

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Zerrouki ging niet naar Feyenoord. Balen voor hem, want hij kon er fors meer verdienen. Bij FC Twente...
Jahanbakhsh is grootverdiener in Rotterdam. Hij heeft wel flink in moeten leveren op zijn vorige salaris, dat drie...

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. De middenvelder kreeg...