Search
Close this search box.
Salaris van Wilfred Genee

Dit verdient Wilfred Genee: het salaris van de pedante meesteronderhandelaar

Wilfred Genee is samen met zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp niet weg te denken uit het Nederlandse televisielandschap. Genee presenteert voor Talpa twee verschillende televisieprogramma’s en heeft ook nog een radioshow. Dat komt hem op een lekker zakcentje te staan. Het salaris van Wilfred Genee was bij zijn overstap naar Talpa zeven ton, maar dat is inmiddels flink gestegen.

Het salaris van Wilfred Genee bij Vandaag Inside
© Pro Shots

Met de vele verschillende varianten van voetbaltalkshow VI vormden Genee, Derksen en Van der Gijp jarenlang een succesformule op de maandag- en vrijdagavond. Vele honderdduizenden kijkers schakelden wekelijks in en dat leverde het programma Voetbal International zelfs de Gouden Televisier-Ring op in 2011.

Het salaris van Wilfred Genee bij Vandaag Inside
© Pro Shots

Destijds stond het VI-trio onder contract bij RTL. Volgens Quote was het salaris van Wilfred Genee toen al een half miljoen euro per jaar. Maar de mannen lagen uitstekend in de markt en Talpa-baas John de Mol had stoute plannen. Hij deed de heren van VI een niet te weigeren voorstel, waardoor Genee nóg meer ging verdienen.

Het salaris van Wilfred Genee
© Pro Shots

De eigenwijze presentator kreeg nog eens twee ton extra door de overstap van RTL naar Talpa, waardoor hij zeven ton per jaar ging verdienen. Enkele jaren later liep zijn contract af bleken zijn onderhandelingstechnieken wederom zijn vruchten af te werpen. Genee heeft zijn takenpakket flink uitgebreid. Zo is hij nu presentator van het dagelijkse actualiteitenprogramma Vandaag Inside en van de voetbaltalkshow Veronica Offside.

Ken je trouwens Lili al, de beeldschone vrouw van Wilfred Genee?

Dat combineert hij ook nog eens met een radioprogramma bij BNR. Maar wat houdt hij daar dan aan over? Genee zelf vindt het ongemakkelijk om over zijn salaris te praten, dus houdt hij dat liever voor zich. Derksen en Van der Gijp hebben daar minder moeite mee en vertelden dat het salaris van Wilfred Genee meer dan een miljoen per jaar is.

Het salaris van Wilfred Genee
© Instagram: @wilfred.genee

Later werd bekend wat het echte salaris van Genee is. De presentator uit Leeuwarden verdient 1,2 miljoen euro per jaar. Dat is dus een ton per maand! Genee heeft daarnaast diverse kleine bedrijven en initiatieven waarin hij geld investeert. Het vermogen van Genee wordt geschat op twee miljoen euro. Daarnaast heeft hij een woonboerderij en twee appartementen in bezit, die samen een miljoenenbedrag vertegenwoordigen.

Het salaris van Wilfred Genee
© Instagram: @wilfred.genee

ook interessant

Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen, en staat ook verdedigend zijn mannetje. Maar wat is het salaris...
Spelers van Oranje krijgen geen salaris van de KNVB, maar kunnen wel bepaalde premies krijgen. Hoe hoog zijn...

Hij wordt wel eens gekscherend ‘pizzaboer’ genoemd, maar Mino Raiola zal er niet van wakker liggen. De Nederlandse...

Het salaris van Hamilton is al jaren zo enorm, dat aartsrivaal Max nog lang zal moeten racen voor...
Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...

Lieke Martens maakte afgelopen zomer niet alleen een droomtransfer naar Barcelona, ze werd in één klap ook een...