Search
Close this search box.
rsz_van_persie

De 10 best betaalde United-spelers‏

Manchester United wil elk seizoen voor de prijzen strijden en daarom strooit de ploeg van Louis van Gaal met miljoenen als het om transfers gaat. Ook op de salarisstrookjes van de voetballers zien we nulletjes terug waar wij alleen maar van kunnen dromen. Van Gaal zelf pakt twee ton per week, maar wij hebben de tien absolute grootverdieners bij The Red Devils op een rijtje gezet!

10. David De Gea

© Pro Shots
© Pro Shots

De 24-jarige doelman is van grote waarde voor Manchester United. Voor het schoonhouden van zijn doel verdient hij dan ook 105.000 euro per week. Naar verluidt kan dit meer worden, wanneer de Spanjaard zijn contract verlengt.

9. Marouane Fellaini

© Pro Shots
© Pro Shots

De kopsterke middenvelder was afgelopen seizoen enkele malen belangrijk voor de ploeg. Dat mag ook wel verwacht worden van iemand met een weeksalaris van 112.000 euro.

8. Michael Carrick

© Pro Shots
© Pro Shots

Dat Carrick in dit rijtje te zien is, mag een verrassing worden genoemd. De 33-jarige middenvelder speelt al bijna tien jaar op Old Trafford en verdient evenveel als Fellaini.

7. Ander Herrera

© Pro Shots
© Pro Shots

Herrera kwam voor liefst 37 miljoen euro over van Athletic Bilbao en dat bleek geen miskoop. De 25-jarige Spanjaard speelde een goed seizoen en daarvoor mag ook hij 112.000 euro per week bijschrijven.

6. Memphis Depay

© Pro Shots
© Pro Shots

Dankzij zijn bepalende spel bij PSV, besloot United om Depay voor 27,5 miljoen euro aan te trekken. De 21-jarige linksbuiten gaat 122.000 euro per week verdienen in Manchester.

5. Ashley Young

© Pro Shots
© Pro Shots

Als baby was de inmiddels 29-jarige Young te zien in een ”Pamper”-reclame voor luiers. Nu verdient hij zijn geld als vleugelaanvaller met een weeksalaris van 165.000 euro.

4. Juan Mata

© Pro Shots
© Pro Shots

Mata maakte in de winterstop van 2014 een gewaagde overstap van Chelsea naar Manchester United. De middenvelder ging er in ieder geval op financieel gebied flink op vooruit. De Spanjaard krijgt zowat het dubbele van wat hij in Londen ontving, namelijk 182.000 euro per week.

3. Angel Di Maria

© Pro Shots
© Pro Shots

Hij kostte 75 miljoen euro, maar veel bakte de oud-speler van Real Madrid er in zijn eerste seizoen in Manchester niet van. De linkspoot was 12 maal aangever en produceerde zelf slechts vier doelpunten. En dat voor een weeksalaris van 210.000 euro.

2. Robin van Persie

© Pro Shots
© Pro Shots

Ooit was Van Persie topschutter in Engeland, nu niets meer dan een bankzitter. De 31-jarige topscorer aller tijden van het Nederlands elftal mag de bank warm houden voor 351.000 euro per week.

1. Wayne Rooney

© Pro Shots
© Pro Shots

Rooney is uitgegroeid tot man van de club. De huidige aanvoerder speelt al sinds 2004 bij Manchester United en kende er verschillende successen. De aanvaller is nog altijd van waarde en daarom mag hij 421.000 euro per week bijschrijven op zijn bankrekening, waarmee hij de bestbetaalde speler is.

ook interessant

Topsporters hoeven vaak niet te klagen, maar wie hebben het meeste geld? Dit zijn de vijf rijkste Nederlandse...
Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen, en staat ook verdedigend zijn mannetje. Maar wat is het salaris...
We nemen een kijkje in de salarisen van het Nederlands elftal. Wie van onze topvoetballers verdient het meest?...

Gregory van der Wiel is lang en breed gestopt met voetballen, maar we hoeven geen medelijden te hebben...

Lang niet iedereen ontving het met gejuich, maar feit blijft dat Frank de Boer onze bondscoach is op...

Zerrouki ging niet naar Feyenoord. Balen voor hem, want hij kon er fors meer verdienen. Bij FC Twente...