Search
Close this search box.
Salarissen Manchester United

Salarissen Manchester United: zijn Antony en Ten Hag eigenlijk grootverdieners?

Manchester United geeft jaarlijks ruim driehonderd(!) miljoen euro uit aan salarissen. Dat komt neer op een bedrag van een kleine zes miljoen euro per week. Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk bij Manchester United? En wie verdienen het meest in Manchester? Met name de routiniers wrijven elke maand tevreden in hun handjes. Wij zetten de salarissen van Manchester United op een rijtje.

Cristiano Ronaldo

Salaris Ronaldo bij Manchester United
© Pro Shots

De pijnlijke waarheid voor Manchester United is dat een bankzitter de absolute grootverdiener binnen de club is. Cristiano Ronaldo is onder Erik ten Hag lang niet meer onomstreden, maar het salaris van Ronaldo is volgens The Sun toch 28,5 miljoen euro per jaar. Daarmee is hij niet alleen de best verdienende speler van Manchester United, maar ook de best verdienende Premier League-speler ooit.

Daarmee zou hij in theorie elke week een villa van een half miljoen euro kunnen kopen, iets wat hij dan ook geregeld doet. En dan te bedenken dat hij met Instagram nóg meer geld verdient dan met voetbal…

David de Gea

Salaris De Gea bij Manchester United
© Pro Shots

In 2011 kwam er een einde aan de periode van Edwin van der Sar als doelman bij Manchester United. Maar wie werd de troonopvolger? Toenmalig techniektrainer van Manchester United René Meulensteen vertelde later dat Maarten Stekelenburg, destijds verkerend in de vorm van zijn leven, hoog op dat lijstje stond.

Toch zal Manchester United blij zijn dat het toen voor David de Gea heeft gekozen. De Gea is al ruim tien jaar eerste keeper bij United, terwijl Stekelenburg bij al zijn clubs vroeg of laat op de bank belandde. Daarmee is het salaris van De Gea nog eens 22,3 miljoen euro per jaar.

Casemiro

Salaris Casemiro bij Manchester United
© Pro Shots

Driemaal landskampioen van Spanje, een keer de Copa del Rey en vijfmaal de Champions League. Voor een speler met die erelijst moet je flink de portemonnee trekken. Dat deed Manchester United dan ook voor Casemiro. Maar liefst zeventig miljoen euro betaalde de Engelse club voor de dertiger. Daar zit uiteraard ook een fix salarisstrookje aan vast. Het salaris van Casemiro is nog eens ruim twintig miljoen euro per jaar.

Jadon Sancho

Salaris Sancho bij Manchester United
© Pro Shots

Om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund, boekte United 85 miljoen euro over op de Duitse bankrekening. Net als voor Ronaldo, geldt ook voor Sancho dat hij pendelt tussen bank en basis. Maar of hij nou speelt of niet, het salaris van Sancho bedraagt maandelijks ruim anderhalf miljoen euro (jaarsalaris van twintig miljoen). Toch lekker!

Overige salarissen van Manchester United

Nu horen we je al denken: voor Antony werd toch een kleine honderd miljoen neergelegd, dan zal hij toch ook flink wat verdienen? Dat klopt, maar de voormalig Ajacied vinden we pas terug op de achtste plek. Antony moet onder meer Bruno Fernandes, Anthony Martial en Raphaël Varane nog voor zich dulden. Het jaarsalaris van Antony komt neer op een bedrag van 11,9 miljoen euro.

Salaris Antony bij Manchester United
© Pro Shots

Erik ten Hag valt met zijn salaris net buiten de top tien van best betaalde figuren binnen de club. Hij verdient volgens The Sun ruim tien miljoen euro per jaar, waarmee hij tien spelers beter betaald ziet worden. Tyrell Malacia vinden we pas een stuk lager terug op de ranglijst. Hij verdient met zijn krappe vijf miljoen euro per jaar zelfs minder dan de uit beeld geraakte Donny van de Beek en Lisandro Martínez (7 miljoen per jaar). Zo staat dus alleen Antony in de top tien grootverdieners van Manchester United en hebben Ten Hag, Martínez en Malacia nog wat om over te onderhandelen.

Top tien salarissen Manchester United seizoen 2022/2023

 1. Cristiano Ronaldo – 28,5 miljoen euro
 2. David de Gea – 22,3 miljoen euro
 3. Casemiro – 20,8 miljoen euro
 4. Jadon Sancho – 20,8 miljoen euro
 5. Raphaël Varane – 20,2 miljoen euro
 6. Anthony Martial – 14,8 miljoen euro
 7. Bruno Fernandes – 14,3 miljoen euro
 8. Antony – 11,9 miljoen euro
 9. Marcus Rashford – 11,9 miljoen euro
 10. Harry Maguire – 11,3 miljoen euro
  Gegevens afkomstig van The Sun

ook interessant

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen, en staat ook verdedigend zijn mannetje. Maar wat is het salaris...

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Er zijn veel redenen om geld te sparen. Het kan je helpen in de toekomst, het kan je...

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...

Rafael van der Vaart maakte ooit naam als voetballer van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid....