Search
Close this search box.
Salarissen Feyenoord-spelers

Alle salarissen van de Feyenoord-spelers in 2023/24

Feyenoord presteerde afgelopen seizoen zowel in de Eredivisie als in Europa uitstekend. Financieel delven de Rotterdammers het onderspit ten opzichte van Ajax, maar sportief niet. Dit zijn de bekende salarissen van de Feyenoord-spelers in het seizoen 2023/24.

In het kort:

Salaris van Alireza Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh werd in de zomer van 2021 voor een schijntje opgepikt door Feyenoord. Brighton and Hove Albion wilde van de Iraniër af en verkocht hem voor een miljoen euro aan Feyenoord. Dat kwam volgens Engelse media niet in de laatste plaats doordat hij een jaarsalaris van drie miljoen euro had. Om bij Feyenoord te kunnen spelen, moest Jahanbakhsh flink wat salaris inleveren. Naar verluidt verdient Jahanbakhsh nu een half miljoen euro per jaar bij Feyenoord. Dat kan door bonussen nog wat oplopen.

Het salaris van Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord is 500.000 euro
© Instagram: @Alirezajb_official

Salaris van Mats Wieffer

Mats Wieffer is dit seizoen de grote verrassing bij Feyenoord. De van Excelsior overgekomen middenvelder greep een basisplaats én speelde zich in de kijker van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Sportief mag het dan over rozen gaan bij Wieffer, maar financieel zit hij nog aan de onderkant van de salarisladder. Wieffer verdient 200.000 euro per jaar bij Feyenoord. Dat is toch al vier keer zoveel als hij bij Excelsior verdiende, maar nog geen vetpot. Bij de volgende contractonderhandelingen zal zijn salaris wederom flink stijgen!

Het salaris van Mats Wieffer bij Feyenoord is 200.000 euro
© Pro Shots

Lutsharel Geertruida

Op 18 maart 2023 verlengde jeugdproduct Lutsharel Geertruida zijn contract bij Feyenoord tot medio 2025. Dat had echter flink wat voeten in de aarde, omdat beide partijen in eerste instantie ver uit elkaar lagen met hun ideeën over het salaris. Volgens het doorgaans goed ingelichte Feyenoord Transfermarkt vroeg Geertruida in eerste instantie om een salaris van 1,8 miljoen euro bruto per jaar. Feyenoord had de verdediger zojuist een salaris van 900.000 euro geboden. Beide partijen kwamen er toch samen uit en Geertruida strijkt nu zo’n 1,3 miljoen euro per jaar op.

Het salaris van Lutsharel Geertruida bij Feyenoord is 1.200.000 euro
© Instagram: @Lutshageertruida

Santiago Giménez

De grote vraag is natuurlijk wat de grote ster van Feyenoord verdient. Giménez kreeg direct toen hij in 2022 zijn eerste contract tekende in Rotterdam al een behoorlijk salaris. Volgens Salary Sport strijkt Giménez 900.000 euro per jaar op. Dat is natuurlijk wel een salaris dat nog een upgrade kan gebruiken.

Het salaris van Santiago Giménez
© Instagram: @Sant.gimenez

Calvin Stengs

Calvin Stengs is qua spelers de grootverdiener van Feyenoord. Hij had bij Antwerp FC en OGC Nice natuurlijk al geroken aan serieuze salarissen, waardoor Feyenoord diep in de buidel moest tasten om hem binnen te halen. Volgens De Telegraaf verdient Stengs dan ook 1,25 miljoen euro netto per jaar. Daar kan alleen Geertruida aan tippen.

Wat Calvin Stengs verdient bij Feyenoord
© Instagram: @calvinstengs

Ramiz Zerrouki

Ramiz Zerrouki verdient bij Feyenoord exact drie keer zoveel als hij hiervoor bij FC Twente deed. De middenvelder heeft volgers Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam een jaarsalaris van 900.000 euro. Daarmee verdient hij evenveel als zijn ploeggenoot Santiago Giménez.

Loon van Ramiz Zerrouki
© Instagram: @Rramizz_

Justin Bijlow

Ook Justin Bijlow is een van de grootverdieners in de Feyenoord-selectie. De doelman stond onlangs in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en De Telegraaf vernam uit betrouwbare bron dat hij daar vier keer zoveel kon verdienen als bij Feyenoord. Het zou gaan om een salaris van zes miljoen euro per jaar. Een simpel rekensommetje leert ons dan dat Bijlow bij Feyenoord 1,5 miljoen euro bruto verdient.

Het salaris van Justin Bijlow bij Feyenoord is 1,5 miljoen euro
© Instagram: @Justinbijlow

Arne Slot

In dienst van AZ verdiende succescoach Arne Slot 250.000 euro per jaar. Toen hij de overstap maakte naar Feyenoord ging hij volgens Hans Kraay jr. drie keer zoveel verdienen. Dat betekent dat Slot in zijn beginperiode 750.000 euro opstreek bij Feyenoord. In 2022 heeft Slot zijn contract verlengd, waardoor hij ook een salarisverhoging heeft gehad. Waarschijnlijk ligt ook het salaris van Slot nu boven de miljoen euro. Eerder dit seizoen wees Slot Leeds United nog de deur, maar daar had hij aanzienlijk meer kunnen verdienen. Volgens De Telegraaf lag in Engeland een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro voor hem klaar.

Het salaris van Arne Slot bij Feyenoord is 1.000.000 euro
© Pro Shots

Overige Feyenoorders

Helaas zijn van lang niet alle Feyenoord-spelers de salarissen bekend. Volgens AD-journalist Mikos Gouka heeft Feyenoord het salarisplafond uit het verleden laten varen. Hij claimt dat het gemiddelde salaris van de basisspelers van Feyenoord een miljoen euro is, maar dat ook bankzitters nog 200.000 euro per jaar bij mogen schrijven op hun rekening.

De salarissen van de Feyenoord-spelers in 2023
© Pro Shots

ook interessant

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Topsporters hoeven vaak niet te klagen, maar wie hebben het meeste geld? Dit zijn de vijf rijkste Nederlandse...

Gregory van der Wiel is lang en breed gestopt met voetballen, maar we hoeven geen medelijden te hebben...

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...
Hij is een van de beste darters aller tijden, maar wat verdient hij eigenlijk? Dit is het vermogen...
Hoe hoog zijn de salarissen van de PSV-spelers eigenlijk? De Eindhovenaren willen in het spoor blijven van de...