Search
Close this search box.
Wat gaat Robben verdienen bij FC Groningen?

Wat verdient Robben bij FC Groningen?

Arjen Robben is teruggekeerd bij zijn oude liefde FC Groningen. Voor de zoveelste keer werd het een jaar vol blessureleed, maar de aanvaller kon zijn club tegen het einde van het seizoen eindelijk helpen. Tegen FC Emmen (0-4 winst) gaf hij twee assists. Wat moet men de voormalig superster eigenlijk betalen voor zijn diensten? Welk salaris krijgt Arjen Robben bij FC Groningen?

Robben (36) was de bestbetaalde voetballer van Nederland toen hij afzwaaide bij Bayern München. Naar verluidt kreeg de Groninger jaarlijks 6 miljoen bijgeschreven. Dat bedrag kan FC Groningen uiteraard niet ophoesten. Dat hoeft ook niet, want Robben ziet zijn comeback vooral als vriendendienst. Het is uit clubliefde, sprak hij zelf.

Wat gaat Robben verdienen bij FC Groningen?
© Pro Shots

Zo hoeft Groningen Robben niets te betalen als hij geblesseerd is, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan NU.nl. Vrij belangrijk puntje, gezien het blessureverleden van de aanvaller. Ook een andere clausule is belangrijk: als de voormalig Oranje-international zich niet goed voelt of er iets gebeurt, kan hij per direct stoppen.

Robben had gemakkelijkste contractonderhandelingen van carrière

Oké, maar wat gaat Robben dan daadwerkelijk verdienen? Daar doet de voetballer noch Fledderus uitspraken over. “Het waren de makkelijkste contractonderhandelingen van mijn hele carrière”, lichtte Robben een stipje van de sluier op bij Radio 538. “Dit doe je absoluut niet voor het geld.” Duidelijk is dat Groningen zijn clubkas vooral spekt met Robben’s komst: de seizoenskaarten gingen als warme broodjes over de toonbank.

ook interessant

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller...

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....
Met name in de Conference League viel de Turkse Nederlander positief op. Maar wat voor salaris strijkt Kökçü...

Hij maakte de winnende in de WK-finale en verkaste ooit voor 37 miljoen naar Bayern München. Hoewel hij...

De analyticus heeft er flink op losgefeest. Sneijder had ooit een vermogen van 39 miljoen, maar daar is...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...