Search
Close this search box.

Het salaris van Tadic: topverdiener van Ajax

Hij is uitgegroeid tot absolute publiekslieveling, en Ajax houdt zich daarom niet in bij het salaris van Tadic. De aanvoerder is één van de bestverdienende spelers in de hoofdstad. Dat kan ook haast niet anders: Dusan was in de Premier League een miljoenensalaris gewend, en er werd de laatste jaren flink aan hem getrokken. Overmars moest wel over de brug komen om hem in Amsterdam te houden.

© Instagram

Ajax pikte Tadic in 2018 op bij Southampton. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, meldde destijds dat Overmars hem met een salaris van 3,5 miljoen per jaar verleidde. Dat contract verviel in 2021, toen Tadic een nieuwe Ajax-verbintenis tekende.

Of er ook iets aan zijn loonstrookje is veranderd, blijft onduidelijk. Die kans is groot, want onder meer AC Milan was in de markt voor de 33-jarige techneut. Volgens transferspecialist Nicolò Schira zou Tadic zijn eisenlijstje toen al bij Milan op tafel hebben gelegd: vier miljoen euro per jaar, met een garantie op een driejarig contract.

Toch bleef de voetballer Ajax trouw. Of daar een aantrekkelijk aanbod van Overmars bij meespeelde, is onduidelijk. Wel weten we dat het bestuur miljoenensalarissen voor spelers niet langer schuwt. Het beleid was voorheen om niet meer dan een miljoen euro per jaar aan salaris te betalen, maar ja, daarmee haal je de volgende ronde van de Champions League niet…

Bekijk hier de andere topverdieners van Ajax.

© Instagram
© Instagram

ook interessant

Hij blies Oranje nieuw leven in, maar van een eindtoernooi komt het niet. Ronald Koeman ruilt het Nederlands...

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....
Waar betaalt hij al die auto's van? Nou, het salaris van Memphis Depay is gigantisch. En dan leverde...
Bij PSG verdiende hij een miljoen per jaar, maar is dat in Endhoven ook nog zo? Een kijkje...

Het was elk jaar vaste prik in de transfergeruchten: Cristiano Ronaldo die in verband werd gebracht met zijn...

De flauwe grap is nooit ver weg als het in Veronica Inside over Dick Advocaat gaat. ‘Dagobert Dick’...