Search
Close this search box.

Salaris van Berghuis: niet alleen voor sportief succes naar Ajax

Het salaris van Berghuis bij Ajax was voor de aanvaller vast geen reden om te tekenen in Amsterdam. Toch helpt de upgrade in zijn loonstrook wel in de keuze om van Feyenoord over te stappen naar de aartsrivaal. Wat verdient Berghuis precies? Wij zochten het voor je uit. Hier vind je alle grootverdieners van Ajax.

Salaris van Berghuis
© Pro Shots

Ajax moest wel wat bieden om Berghuis van Feyenoord los te peuteren, want in Rotterdam was de aanvaller een topverdiener. Volgens VI verhoogde Feyenoord zijn salaris in 2019 naar twee miljoen per jaar, om een overstap naar PSV te voorkomen. Dat bedrag werd handig afgedwongen door zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Ajax moest dus een miljoenensalaris overtoepen, en daarom werd volgens Telesport-journalist de verdubbelaar ingezet. Het salaris van Berghuis bedraagt nu dus vier miljoen euro per jaar! Daar zitten trouwens wel de nodige voorwaarden aan, zoals overwintering in de Champions League en het behalen van de titel. Collega-grootverdieners als Dusan Tadic en Sebastien Haller hebben dezelfde bonusconstructie.

Wat de aanvaller met al zijn geld doet? Over zijn investeringen is weinig bekend. Berghuis en zijn vriendin Nadine zouden samen met hun dochters nog steeds in Rotterdam wonen, ondanks de bedreigingen die hij kreeg na zijn Ajax-overstap.

ook interessant

Vijf speelsters van de Verenigde Staten trekken ten strijde tegen de Amerikaanse voetbalbond. De dames wonnen vorig jaar...

Geloof het of niet, maar Hans Kraay jr, op vrijdag of maandagavond regelmatig gast bij Voetbal International, verdient...

Het mag er dan niet zo uitzien, als we de 10 grootverdieners van Oranje op het rijtje zetten...

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....

NEC stuntte deze zomer met het terughalen van Jasper Cillessen. De doelman ging ooit voor 35 miljoen euro...

Hoe hoog zijn de salarissen van de PSV-spelers eigenlijk? De Eindhovenaren willen in het spoor blijven van de...