Search
Close this search box.
Salaris van Memphis Depay

Salaris van Memphis Depay bij Barcelona: aanvaller leverde flink in

Het had wat voeten in de aarde, maar Memphis maakte afgelopen zomer eindelijk zijn langverwachte overstap naar FC Barcelona. Bij Oranje is de aanvaller altijd op stoom, maar in het shirt van Catalanen moet hij nog wat harder werken. Dat doet hij natuurlijk niet voor noppes. Het salaris van Memphis Depay is gigantisch, en dan leverde hij nog in ook!

Memphis Depay salaris
© Instagram

Volgens voetbalmedium Goal zou Memphis eigenlijk een loon van zeven miljoen euro per jaar opstrijken in Barcelona. Dat bleek niet op te hoesten voor de ‘straatarme’ Spanjaarden, waarop Depay akkoord ging met een salarisverlaging van 30 procent. Dat betekent dus dat het salaris van Memphis Depay nu vijf miljoen euro per jaar bedraagt. Nog steeds een miljoentje meer dan bij zijn vorige club Olympique Lyon.

Salaris Depay draagt bij aan zijn imposante vermogen

Prijzen pakte Memphis niet in zijn internationale carrière, maar miljoenen wel. De Oranje-ster is al sinds zijn overstap van PSV naar Manchester United (in 2015) multimiljonair. Hij bezit een vermogen van 26 miljoen euro, weet Quote, en bestrijkt daarmee nummer 11 van het lijstje rijkste Nederlandse topsporters.

Memphis is er overigens niet vies van om te laten zien wat hij met al dat geld doet. Zo beschikt hij over meerdere peperdure auto’s, waaronder een Maybach S650 ter waarde van 450.000 euro. Gelukkig geeft hij al die poen niet alleen aan zichzelf uit: hij schonk zijn moeder een woonboerderij in het Sallandse Heeten. De twee hebben een bijzondere band, sinds Depay’s Ghanese vader het gezin al vroeg verliet.

Depay salaris
© Instagram
Het salaris van Depay
© Instagram
Memphis Depay salaris
© Instagram

ook interessant

Met een afgekeurd doelpunt en piekfijne assist liet Sebastien Haller van zich spreken bij zijn debuut. Dat mag...

Het mag er dan niet zo uitzien, als we de 10 grootverdieners van Oranje op het rijtje zetten...

We wisten we al dat Fabia Capello 8,3 miljoen euro vangt als bondscoach van Rusland, maar 156.000 euro...

Kylian Mbappé wordt gezien als de natuurlijke opvolger van klasbakken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch ontbreekt een...

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller...

Het salaris van Berghuis bij Ajax was vast geen reden om te tekenen in Amsterdam. Toch helpt het...