Search
Close this search box.
Hoeveel geld heeft Arjen Robben

Zoveel geld heeft Arjen Robben om zijn pensioen mee te vieren

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller nu écht gestopt is met voetballen. De ‘man van glas’ is één van de beste voetballers die Nederland ooit gekend heeft, en één van de rijkste. Hoeveel geld heeft Robben eigenlijk?

Het korte antwoord is ‘veel’. In het decennium dat hij voor Bayern München voetbalde streek Robben volgens Quote zo’n 8 miljoen euro per jaar op. Dat was in de laatste jaren wat minder: 6 miljoen. Maar ja, toen zat de aanvaller bijna vaker op de bank dan dat hij meespeelde.

Hoeveel geld heeft Arjen Robben?
© Pro Shots

Bayern bleeft de waarde van de Groninger inzien, want als Robben wel meedeed was hij altijd belangrijk voor zijn club. Hoe het ook zij, zijn riante salarisstrook brengt het geschatte vermogen van Robben op 64 miljoen. Het maakt hem de rijkste voetballer van Nederland. Niet de rijkste sporter: daarin moet hij honkballers Kenley Jansen en Xander Bogaerts voorlaten.

Wat Arjen met dat geld gaat doen? Terug naar Groningen, zo lijkt het. De geboren Bedummer heeft een villa in de provincie laten bouwen en ook zijn vrouw Bernadien komt uit het noorden. Het zal voor de famile Robben als thuiskomen voelen.

ook interessant

Niet alleen de beste voetballers op deze aardbol verdienen een vermogen, ook de beste coaches mogen niet klagen....

Hij blies Oranje nieuw leven in, maar van een eindtoernooi komt het niet. Ronald Koeman ruilt het Nederlands...

Financieel doen de Rotterdammers het minder dan Ajax, maar sportief niet. Dit zijn de bekende salarissen van de...

Lieke Martens maakte afgelopen zomer niet alleen een droomtransfer naar Barcelona, ze werd in één klap ook een...

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....

De discussie Ronaldo of Messi duurt waarschijnlijk tot in den eeuwigheid, maar op één gebied verslaat Cristiano Ronaldo...