Search
Close this search box.
Salaris Erik ten Hag

Het salaris van Erik ten Hag bij Manchester United: de Tukker breekt records

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële upgrade. En wát voor upgrade: het salaris van Ten Hag is zo gigantisch, dat hij de best betaalde Nederlandse trainer ooit in Engeland wordt.

Wat verdient Erik ten Hag?
© Pro Shots

United wist de trainer van Ajax na lange onderhandelingen voor zich te winnen. Ten Hag zou ook in gesprek zijn geweest met RB Leipzig, dat in tegenstelling tot The Reds wél Champions League speelde. Het loonstrookje zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in Ten Hag’s keuze voor United.

Salaris van Ten Hag: meer dan 10 miljoen per jaar

Laten we eerst een blik werpen op de salarissen van de Nederlanders die Ten Hag voorgingen in de Premier League. Ronald Koeman had bij Everton het hoogste loonstrookje. Hij streek daar omgerekend 7,2 miljoen euro op. Op gepaste afstand komt Louis van Gaal op de derde plek met een jaarsalaris van vier miljoen euro, destijds ook bij Manchester United.

Ten Hag heeft duidelijk een betere zaakwaarnemer van Van Gaal, want de Tukker verdient ruim twee keer zoveel. Volgens The Sun is het jaarsalaris van Erik ten Hag bij Manchester United 10,7 miljoen euro. Daarmee verdienen alleen Pep Guardiola (22,8 miljoen), Jürgen Klopp (19,2 miljoen) en Brendan Rodgers (12 miljoen) meer dan Ten Hag.

Ten Hag is er de coach niet naar om voor het geld te verkassen, maar zijn Ajax-salaris staat niet in verhouding tot de miljoenen die bij United liggen te wachten. De trainer verlengde zijn contract in Amsterdam in 2019, waarschijnlijk voor een salaris dat rond de miljoen euro per jaar ligt. Een schijntje bij zijn nieuwe salaris, maar ook vergeleken met de grootverdieners van Ajax.

Meer over Erik ten Hag en Manchester United

ook interessant

Niet alleen de beste voetballers op deze aardbol verdienen een vermogen, ook de beste coaches mogen niet klagen....

Hij is uitgegroeid tot absolute publiekslieveling, en Ajax schuwt de nodige nullen bij het salaris van Dusan Tadic...

Het is definitief: Martin Odegaard tekent bij Real Madrid. Er zijn torenhoge verwachtingen van het 16-jarige broekie en...

De analyticus heeft er flink op losgefeest. Sneijder had ooit een vermogen van 39 miljoen, maar daar is...
Voor het geld hoeft hij het echter niet te doen. Het geschatte vermogen van Hedwiges Maduro is namelijk...
Hij wordt gezien als de beste middenvelder van de Premier League en daar wordt hij ook naar betaald....