Search
Close this search box.
Hoeveel verdient Haller?

Het salaris van Haller: hoeveel verdient de topspits bij Ajax?

Met een afgekeurd doelpunt en piekfijne assist liet Sebastien Haller van zich spreken bij zijn debuut. Dat mag ook wel, want Ajax maakte zo’n 25 miljoen euries voor de Franse spits over. Dat is de transfersom, maar wat wordt het salaris van Haller in Amsterdam?

Want de recordaankoop zal vast trots zijn het rood-wit van Ajax te dragen, hij doet dat zeker niet voor niets. Ronald de Boer denkt te weten dat Haller jaarlijks zes miljoen euro krijgt overgemaakt. Dat leidde tot verbaasde blikken bij zijn mede-collega’s van ESPN. Kenneth Perez noemde het zelfs ‘knettergek’.

Salaris van Haller
© Pro Shots

Haller heeft in Amsterdam immers nog niet bewezen dat torenhoge salaris waard te zijn. Toch weten we dat Hakim Ziyech in zijn nadagen bij Ajax ongeveer hetzelfde bedrag mocht incasseren.

Dus hoe fors ook, het zijn geen ongewone salariseisen meer in Amsterdam. Daarvoor hoef je er alleen maar het lijstje grootverdieners bij Ajax op na te kijken. En Haller is na zijn verblijf in Duitsland en Engeland het een en ander gewend geraakt.

Overmars reageert op salaris van Haller

Ook Marc Overmars kwam even buurten bij ESPN, en ook hij werd ondervraagd over het loonstrookje van Haller. Uiteraard wilde de technisch directeur daar helemaal niets over kwijt. Hij reageerde met een grapje op de beweringen van zijn oud-ploegmaat De Boer. “Het is wel iets meer dan in de tijd dat Ronald bij Ajax zat”, knipoogde de beleidsman. Volgens Overmars is het vooral belangrijk dat Haller naar Amsterdam is gekomen. “Als je niets doet, gebeurt er sowieso niets en dat is achteruitgang.”

Wijze woorden van de oud-aanvaller. We zullen dit seizoen zien of het salaris van Haller gelijkstaat aan zijn prestaties. Het begin van de spits was in ieder geval goed.

ook interessant

We hebben weer een Nederlandse trainer bij een topclub! Maar hoe zien de dochters van Erik ten Hag...

De discussie Ronaldo of Messi duurt waarschijnlijk tot in den eeuwigheid, maar op één gebied verslaat Cristiano Ronaldo...

Met name in de Conference League viel de Turkse Nederlander positief op. Maar wat voor salaris strijkt Kökçü...

Lang niet iedereen ontving het met gejuich, maar feit blijft dat Frank de Boer onze bondscoach is op...

Spelers van Oranje krijgen geen salaris van de KNVB, maar kunnen wel bepaalde premies krijgen. Hoe hoog zijn...
Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...