Search
Close this search box.
Salaris van Jahanbakhsh bij Feyenoord is 400.000 euro

Welk salaris maakt Feyenoord over aan bankzitter Alireza Jahanbakhsh?

Alireza Jahanbakhsh was in het seizoen 2021/22 een transfer uit de hoge hoed van Feyenoord. Hij werd voor een schijntje opgepikt bij Brighton and Hove Albion. Jahanbakhsh heeft nog weinig potten kunnen breken, maar is wel een grootverdiener in Rotterdam. Hij heeft wel flink in moeten leveren op zijn vorige salaris, dat drie miljoen per jaar bedroeg.

Van 2013 tot 2018 speelde Jahanbakhsh ook al in de Nederlandse competitie. Hij vertrok uit de eredivisie als grote meneer. In zijn laatste seizoen voor AZ maakte hij 21 goals en gaf hij 12 assists. Daarom vertrok hij voor een kleine twintig miljoen euro naar Brighton and Hove Albion. De drie jaar dat hij daar speelden, liepen echter uit op een mislukking.

© Instagram

Feyenoord neemt Jahanbakhsh over

In vijftig wedstrijden kwam hij tot slechts twee goals in de Premier League. Dat was dan ook de reden dat Feyenoord dit buitenkansje binnenhaalde. Jahanbakhsh drukte met zijn salaris behoorlijk op de begroting, waardoor Brighton een verlies van achttien miljoen euro op de koop toenam. Feyenoord pikte hem namelijk voor een miljoen euro op.

© Instagram

Salaris Jahanbakhsh Brighton en Feyenoord

In Engeland verdiende Jahanbakhsh een uitstekend salaris, van naar verluidt zo’n drie miljoen euro per jaar. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Jahanbakhsh het grootste deel van zijn salaris in moeten leveren om bij Feyenoord te tekenen. Dat deed hij omdat hij gewoon weer wilde voetballen. De grote vraag is: wat is dat salaris dan?

Jahanbakhsh verdient volgens Salary Sports nog maar een half miljoen euro per jaar bij Feyenoord. Dat komt neer op ruim 40.000 euro per maand. Met bonussen zou dat nog wat op kunnen lopen, maar om aanspraak te maken op een bonus, zal hij eerst eens wat moeten laten zien.

Lees ook: Dit zijn de vijf grootverdieners van Feyenoord

© Instagram
© Instagram

ook interessant

Het was elk jaar vaste prik in de transfergeruchten: Cristiano Ronaldo die in verband werd gebracht met zijn...

Het salaris van Van Dijk maakt hem al jaren één van de rijkste Nederlandse voetballers. Ondanks het nodige...

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller...

Hij mag dan 37 jaar zijn, Klaas-Jan Huntelaar redde Ajax vorige week nog uit een benarde situatie met...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Voetballers en gokken is voor veel mensen ondertussen al een bekend fenomeen, je hoort zeer frequent op het...