Search
Close this search box.
Wat is er over van het vermogen van Wesley Sneijder?

Wat is er over van het gigantische vermogen van Wesley Sneijder?

Profvoetballer, analist, zaakwaarnemer, trainer, investeerder. Wat is Wesley Sneijder eigenlijk niet geweest? Sneijder harkte de afgelopen jaren een gigantisch vermogen bij elkaar, maar zijn gestrande huwelijk kostte hem flink wat centen. Dit is het (gehalveerde) vermogen van Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder en zijn vermogen
© Instagram: @Wesleysneijder

Sneijder brak door bij Ajax, dwong een transfer af naar Real Madrid, maar kende zijn hoogtijddagen bij Inter Milaan. Met de Italiaanse club werd hij landskampioen, won hij de Champions League en groeide hij uit tot sterspeler én best betaalde voetballer uit de Serie A. La Gazzetta dello Sport zocht uit dat hij in zijn laatste jaren bij Inter maar liefst zes miljoen euro per jaar verdiende. En dat ook nog eens netto!

Het vermogen van Wesley Sneijder, hier samen met Ronaldinho
© Instagram: @Wesleysneijder

Bedenkend dat hij daar drieënhalf seizoen actief was in Italië, was hij op dat moment al ruimschoots binnen. Toch was de gelddorst van Wesley nog niet gelest, want ook in de nadagen van zijn carrière zag hij de miljoenen nog consequent bijgeschreven worden op zijn bankrekening. Na zijn transfer naar Galatasaray ontving hij de jaren daarop nog eens nog eens 17,5 miljoen euro.

Wesley Sneijder verdiende een deel van zijn vermogen in Qatar
© Instagram: @Wesleysneijder

Ooit had Sneijder een vermogen van 39 miljoen

Om er zeker van te zijn dat hij tijdens zijn pensioen echt niets tekort zou komen, sloot hij zijn spelerscarrière af in Qatar. Geen heel fijn land, zo weten we inmiddels, maar owee als je Wesley neerzet als geldwolf! “Als ik puur financiële afwegingen had gemaakt, had ik nu in China gezeten. Daar kon ik een veelvoud verdienen van mijn huidige salaris. Echt héél veel meer”, zei hij destijds tegenover Voetbal International.

Grote salarissen hielpen Wesley Sneijder aan zijn vermogen
© Instagram: @Wesleysneijder

Maar hoeveel heeft hij daar nou aan overgehouden? In 2019 berekende Quote dat Sneijder op dat moment een vermogen had van 39 miljoen euro. Daarmee was hij de nummer zeven in de top tien rijkste Nederlandse sporters. Inmiddels is hij uit de top tien gevallen en is zijn vermogen gehalveerd. Dat heeft meerdere oorzaken.

Het vermogen van voormalig profvoetballer Wesley Sneijder
© Instagram: @Wesleysneijder

Dit is het vermogen van Wesley Sneijder nu

Allereerst is Sneijder gescheiden van zijn vrouw Yolanthe, wat hem een flinke kwak geld heeft gekost. Daarnaast heeft de voormalig Oranje-international veel geld geïnvesteerd, maar was hij daarmee lang niet altijd even succesvol. Zo stak hij miljoenen in een restaurant op Ibiza, dat inmiddels de deuren heeft moeten sluiten, in een appartementencomplex in Turkije en in cryptomunten. Al met al ligt het vermogen van Wesley Sneijder nu onder de twintig miljoen euro. Maar goed, nog geen misselijk bedrag hoor Wes!

Vermogen Wesley Sneijder gehalveerd, mede door zijn investering in dit appartementencomplex
© Instagram: @Wesleysneijder

ook interessant

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Financieel doen de Rotterdammers het minder dan Ajax, maar sportief niet. Dit zijn de bekende salarissen van de...

NEC stuntte deze zomer met het terughalen van Jasper Cillessen. De doelman ging ooit voor 35 miljoen euro...

Lieke Martens maakte afgelopen zomer niet alleen een droomtransfer naar Barcelona, ze werd in één klap ook een...

Hij wordt gezien als de beste middenvelder van de Premier League en daar wordt hij ook naar betaald....