Search
Close this search box.
Hoeveel geld heeft Mino Raiola?

Hoeveel geld heeft de gehaaide voetbalmakelaar Mino Raiola?

Hij wordt wel eens gekscherend ‘pizzaboer’ genoemd, maar Mino Raiola zal er niet van wakker liggen. De Nederlandse voetbalmakelaar heeft een dikke vinger in de pap in de voetballerij, en hielp verschillende sterspelers aan een transfer van honderden miljoenen. Maar hoeveel geld heeft Raiola zelf eigenlijk?

Genoeg om in de Quote 500 te belanden. Raiola had in 2018 een geschat vermogen van 110 miljoen en stond daarmee op plekje 362. Hoe hij dat geld bij elkaar schraapt blijkt uit de transferdetails van Paul Pogba, één van Raiola’s goudmijntjes. Volgens The Daily Mail profiteerde de zaakwaarnemer verreweg het meest van die transfer. Met verdiensten van 27 miljoen streek hij een kwart van de transfersom van 105 miljoen op!

Hoeveel geld heeft Mino Raiola
© Pro Shots

Maar aan rentenieren denkt de 52-jarige Raiola niet. Zo heeft hij ook de Noorse sensatie Erling Braut Haaland onder zijn hoede, die onlangs verkaste naar Borussia Dortmund. Ook voor die deal liet de zaakwaarnemer zich rijkelijk belonen. Naast de ogenschijnlijk kleine transfersom van 20 miljoen moest Dortmund een commissie van 15 miljoen aftikken aan Raiola. Ter vergelijking: aan de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus verdiende de voetbalmakelaar minder.

En wat doet Raiola met die miljoenen? Nou, mooie huizen kopen bijvoorbeeld. De geboren Italiaan woont officieel in Monaco, maar heeft woningen in elke windstreek. Zo kocht hij in 2016 de voormalige villa van maffiabaas Al Capone. Prijskaartje van het landhuis in Florida: acht miljoen! Maar Raiola slaapt ook gewoon in Nederland. De geboren Italiaan kreeg in 2014 de sleutels van een villa in het Noord-Hollandse Aerdenhout.

ook interessant

Rafael van der Vaart maakte ooit naam als voetballer van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid....

Met name in de Conference League viel de Turkse Nederlander positief op. Maar wat voor salaris strijkt Kökçü...
Het salaris van Berghuis bij Ajax was vast geen reden om te tekenen in Amsterdam. Toch helpt het...
Financieel doen de Rotterdammers het minder dan Ajax, maar sportief niet. Dit zijn de bekende salarissen van de...

Hij mag dan 37 jaar zijn, Klaas-Jan Huntelaar redde Ajax vorige week nog uit een benarde situatie met...

De transfersom (drie miljoen) was niet heel hoog, maar het salaris van Luuk de Jong bij PSV...