Search
Close this search box.
Het salaris en vermogen van Estavana Polman

Zoveel geld heeft handbalster én voetbalvrouw Estavana Polman

Je hebt het Nederlandse dameshandbalteam misschien niet helemaal scherp op je netvlies, maar Estavana Polman zul je vast wel kennen. Niet alleen omdat ze op hoog niveau handbalt, maar ook omdat ze de vriendin van Rafael van der Vaart is. Maar wat is het salaris van Estavana Polman eigenlijk?

Het salaris van Estavana Polman
© Instagram: @Estavana

Laten we vooropstellen dat de salarissen in de handbalwereld niet voor het oprapen liggen, zoals dat bij het voetbal wel vaak gebeurt. Spelers en speelsters delen niet graag hun maandelijkse loon en er is te weinig interesse in handbal dat media daarin duiken. Toch zijn er diverse websites die een schatting maken van het vermogen van Estavana Polman, dat twee miljoen euro zou bedragen.

Het handbalsalaris van Estavana Polman
© Pro Shots

Dat valt echter te bezien. Als handbalster verdien je namelijk niet zoveel als je denkt. De best betaalde handballer is Mikkel Hansen. Hij verdient 80.000 euro per maand. Dan is het best aannemelijk dat je miljonair bent, maar bij vrouwen ligt dat toch net even anders. L’Équipe zocht namelijk uit dat handballers in de hoogste Franse competitie nog geen 7000 euro gemiddeld per maand verdienen. En bij vrouwen ligt dat nóg lager.

Het vermogen van Estavana Polman
© Instagram: @Estavana

Het handbalsalaris van Estavana Polman

Polman handbalde ruim tien jaar op het hoogste niveau van Denemarken. Deense media zochten zeven jaar geleden uit dat de best verdienende speelster destijds iets meer dan 95.000 euro per jaar verdiende. Dat zal in de afgelopen jaren wellicht iets gestegen zijn, maar de kans dat je daar miljonair van wordt, is heel klein. Het salarisgemiddelde onder Deense handbalvrouwen lag dan ook op 1350 euro per maand.

Het vermogen van Estavana Polman en Rafael van der Vaart
© Instagram: @Estavana

Nu is het zo dat Polman haar geld niet alleen verdient met handbal. Zo heeft ze een Instagram-account dat richting de 300.000 volgers gaat. Daarop promoot ze regelmatig producten en diensten voor een vergoeding en ook heeft ze regelmatig schnabbels op televisie.

Het vermogen van Estavana Polman

Daarnaast zal ze ook meeprofiteren van het vermogen van haar vriend Rafael van der Vaart. Volgens Quote heeft hij een vermogen van maar liefst 18 miljoen euro. Zo zou het geschatte vermogen van Estavana Polman eerder richting de miljoen gaan, dan naar de twee miljoen.

Het salaris van Estavana Polman met televisieschnabbels
© Instagram: @Estavana

ook interessant

De clubs Siroki Brijeg en Irtysh Pavlodar (wie kent ze niet) streden gisteravond voor een plaats in de...

Oh oh, Demy de Zeeuw, wat doe je toch allemaal. Plaatste de Oranje-international onlangs nog een pijnlijke LinkedIN-advertentie,...

Het gaat niet goed met Rosanna Kluivert, de vrouw van Patrick en de moeder van Shane. Er is...

Het was een gemengd avondje voor Cristiano Ronaldo. De steraanvaller van Real Madrid schoot prachtig raak tegen FC...

We hebben Spanje opgerold, dus we zijn onoverwinnelijk. Dat denkt heel Nederland althans. Niemand houdt er rekening mee...

Naast het afwerken van een belangrijke kwalificatiewedstrijd zet het Nederlands elftal zich deze week ook in voor het Prinses...