Search
Close this search box.
Deze 8 coaches verdienen het meest

Deze 8 coaches verdienen het meest

Niet alleen de beste voetballers op deze aardbol verdienen een vermogen, ook de beste coaches mogen niet klagen. En daarvoor hoef je niet eens ervaren te zijn, bewijst één man in dit lijstje. Je moet gewoon naar China verhuizen. Dit zijn de 8 best verdienende coaches volgens France Football.

8. Fabio Cannavaro – 14 miljoen

Best verdienende coach: Fabio Cannavaro
© Pro Shots

De oud-verdediger van Italië maakt er een sport van om zijn geld bij obscure clubs te verdienen. Cannavaro was onder andere trainer van het Saudi-Arabische Al-Nassr en het Chinese Tianjin Quanjian. Tegenwoordig is het Guangzhou Evergrande, waar Cannavaro kan rekenen op een jaarsalaris van 12 miljoen euro. Met bonussen en sponsordeals loopt dat bedrag op tot 14 miljoen.

7. Ernesto Valverde – 19 miljoen

Best verdienende coach: Ernesto Valverde
© Pro Shots

Het is soms lastig bij te houden wie de coach van Barcelona is, maar tegenwoordig is het Valverde. De coach is nog geen onverdeeld succes, maar dat doet niet af aan zijn salaris van 17 miljoen euro per jaar. Met bonussen is het jaarsalaris van de oud-voetballer 19 miljoen.

6. Zinedine Zidane – 23 miljoen

Best verdienende coach: Zinedine Zidane
© Pro Shots

Zinedine Zidane besloot na een ware zegetocht in 2018 te vertrekken bij Real Madrid. Het ging daarna razendsnel bergafwaarts met de ‘Koninklijke’. De verloren zoon keerde vorig seizoen terug om de boel weer op de rit te krijgen, maar deed dat niet alleen vanuit de goedheid van zijn hart. Real betaalt Zidane een jaarsalaris van 21 miljoen euro per jaar. Met sponsordeals wordt dat 23 miljoen.

5. Jose Mourinho – 23 miljoen

Best verdienende coach: Jose Mourinho
© Pro Shots

Hoewel Mourinho weinig succesvol was in dienst van Manchester United, zag Tottenham Hotspur wel wat in de diensten van de ‘Special One’. Mourinho keerde vorig seizoen terug in de Premier League, en dat doet hij natuurlijk niet voor niets. Met een jaarsalaris van 23 miljoen euro per jaar (inclusief sponsordeals) kan hij nog een appeltje voor de dorst aan zijn geschatte vermogen van 45 miljoen toevoegen.

4. Jurgen Klopp – 24 miljoen

Best verdienende coach: Jurgen Klopp
© Pro Shots

De Duitse Liverpool-coach heeft bijna permanent een grijns op zijn gezicht. Dat komt natuurlijk door de grote successen die hij met Liverpool behaalde, maar het zou ook prima met zijn torenhoge salaris te maken kunnen hebben. Klopp kan rekenen op een loonstrookje van 16,5 miljoen euro per jaar. De rest van zijn salaris haalt hij uit lucratieve sponsordeals, bijvoorbeeld met Opel.

3. Pep Guardiola – 27 miljoen

Best verdienende coach: Pep Guardiola
© Pro Shots

Met Pep aan het roer legt Manchester City sprankelend voetbal op de mat en werd de club twee keer landskampioen. Succes in de Champions League bleef nog uit, maar dat is voor de clubleiding geen reden om het salaris van Guardiola te korten. City betaalt hem 22 miljoen per jaar en Pep krijgt nog eens vijf miljoen extra uit sponsordeals.

2. Antonio Conte – 30 miljoen

Best verdienende coach: Antonio Conte
© Pro Shots

Antonio Conte is na periodes bij Juventus, Italië en Chelsea nu neergestreken bij Internazionale. De club uit Milaan wil maar wat graag dat Conte succes brengt, want ze hebben een vorstelijk salaris voor de trainer over. Zijn loonstrookje van 30,5 miljoen euro per jaar (inclusief bonussen en sponsordeals) maakt hem de een-na-rijkste coach ter wereld.

1. Diego Simeone – 40,5 miljoen

Best verdienende coach: Diego Simeone
© Pro Shots

De 50-jarige Argentijn zit behoorlijk vastgeroest aan Atletico Madrid. Simeone is de langst dienende coach in La Liga en krijgt daar een vorstelijk salaris voor terug. Het loonstrookje van de flamboyante Simeone is 40,5 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen en sponsordeal. Het maakt hem de bestverdienende coach ter wereld. Voor dat geld wist hij Atletico wel voor de zoveelste maal verder te brengen in de Champions League, dus wat dat betreft is hij zijn salaris waard.

ook interessant

Het salaris van Van Dijk maakt hem al jaren één van de rijkste Nederlandse voetballers. Ondanks het nodige...

Topsporters hoeven vaak niet te klagen, maar wie hebben het meeste geld? Dit zijn de vijf rijkste Nederlandse...

Topvoetballers met een laag salaris, dat lijkt iets uit de jaren 60. Toch bestaan er nog sterspelers die...

Een echt topsalaris er in het vrouwenvoetbal zelden bij. Zo zei Miedema in 2018 tegen VI dat niemand...

Met name in de Conference League viel de Turkse Nederlander positief op. Maar wat voor salaris strijkt Kökçü...

Arjen Robben is teruggekeerd bij zijn oude liefde FC Groningen. Voor de zoveelste keer werd het een jaar...