Search
Close this search box.
Vermogen en salaris Marco van Basten

Wat nog over is van het vermogen van Marco van Basten na beursflater

Een florissante loopbaan bij Ajax, AC Milan en het Nederlands elftal. Wekelijks een potje golfen. Een miljoenenappartement midden in Amsterdam. Die Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben toch? Nou en of. Zijn vermogen bedraagt 16 miljoen euro. Maar dat had zoveel meer kunnen zijn…

Het exacte salaris wat Marco van Basten bij Ajax en AC Milan verdiende, is niet bekend. Toch wist Quote hoeveel geld hij aan het einde van zijn spelerscarrière had opgestreken. Van Basten had zich laten vertellen dat het zonde was om dat vermogen op de bank te laten staan. Hij kon dat geld veel beter investeren, zodat het ook veel meer geld waard zou worden.

Het vermogen van Marco van Basten is 16 miljoen euro
© Instagram: @Marcovanbasten

Dat deed Van Basten dan ook braaf. Hij stelde een bedrag van 23 miljoen euro, bijna zijn volledige vermogen op dat moment, beschikbaar aan de ABN AMRO op te investeren. In de beginperiode wierp dat ook zijn vruchten af. Van Basten zag zijn bezittingen meer waard worden, tot het in 1998 volledig misging. Een ramp met de Twin Towers zorgde ervoor dat de beurskoersen instortten.

Tien miljoen verlies voor Van Basten

Dat had ook gevolgen voor de aandelen van Van Basten. Mensen verkochten massaal hun aandelen in de angst dat het nóg minder waard zou worden. Dat gedrag veroorzaakte een negatieve spiraal. In eerste instantie wilde Van Basten zijn aandelen nog vasthouden, in de hoop dat het wel weer goed zou komen, maar de waarde bleef maar dalen.

Marco van Basten zag zijn vermogen met 10 miljoen euro dalen
© Instagram: @Marcovanbasten

Tot een moment dat het Van Basten te heet onder de voeten werd. Hij zag dat een groot deel van zijn vermogen al was verdampt en vreesde ervoor dat er zo niets meer over zou blijven. Daardoor heeft hij zijn aandelen voor dertien miljoen euro verkocht. Dat betekent dat hij een verlies heeft gedraaid van maar liefst tien miljoen euro. Duur geintje Marco.

Marco van Basten zag zijn vermogen met tien miljoen euro dalen
© Instagram: @Marcovanbasten

Vermogen Marco van Basten in 2023

Uiteraard kun je ook van dertien miljoen euro nog een prima pensioen hebben. De jaren daarna was hij nog werkzaam voor Ajax, AZ, Heerenveen, het Nederlands elftal, de FIFA en Ziggo Sport. Zo heeft hij zijn vermogen de laatste jaren nog wel wat opgepoetst. Naar schatting ligt zijn huidige vermogen rond de 16 miljoen euro.

Salaris van Marco van Basten is onbekend
© Instagram: @Marcovanbasten

ook interessant

Bij PSG verdien Messi 40 miljoen euro per jaar, minder dan bij Barca. Met bonussen en sponsordeals loopt...
Wie is eigenlijk de mysterieuze vrouw van Ali B? Waar de rapper maar wat graag met zijn hoofd...

Zlatan Ibrahimovic is zojuist ingevallen bij Manchester United en Feyenoord-fans begroetten de oud-Ajacied allerminst enthousiast. De supporters zongen...

Mario Balotelli en het Belgische model Fanny Neguesha zijn uit elkaar. Italiaanse media melden dat de breuk tussen...

Het grote ‘Mens Erger Je Wel’ voetbalspel dat VI introduceerde is vanaf 19 mei 2014 te koop bij...

Als enige Nederlander is Virgil van Dijk genomineerd voor het FIFA-team met beste spelers van de wereld. De...