Search
Close this search box.

Het salaris van Lewis Hamilton, de bestbetaalde F1-coureur ooit

Het salaris van Hamilton is al jaren zo enorm, dat aartsrivaal Max nog lang zal moeten racen voor hij hem inhaalt op inkomsten. Lewis Hamilton is by far de bestbetaalde Formule 1-coureur aller tijden. Volgens Celebrity Net Worth bedraagt het vermogen van Hamilton meer dan 300 miljoen euro. Maar al dat geld verdiende hij niet alleen met scheuren op het circuit.

© Instagram

Natuurlijk, het salaris van Hamilton bij Mercedes is gigantisch: 45 miljoen euro per jaar, bonussen meegerekend. Overigens zal het salaris van Max Verstappen daar met diens nieuwe contract bij in de buurt komen (eerder verdiende Max nog de helft).

Maar naast zijn standaard inkomsten sprokkelde Lewis een hele waslijst aan sponsordeals bij elkaar. Van Tommy Hilfiger en Bose, tot L’Oreal en Monster Energy Drinks, schrijft Mirror. Al die deals leveren hem nog eens 7 miljoen extra op. Het is geen verrassing dat Hamilton graag de naam van Tommy Hilfiger draagt, want de F1-coureur heeft een opvallende stijl. Het kledingmerk geeft hem dan ook de kans om zijn eigen collectie te ontwerpen.

De huizen van Lewis Hamilton: van Londen tot New York

Het salaris van Hamilton is dus torenhoog, maar waar geeft hij al die euro’s aan uit? Nou, aan huizen bijvoorbeeld. The Sun schrijft dat de steenrijke coureur onder meer een penthouse in Manhattan heeft, waar hij bijna 40 miljoen euro voor neertelde. In zijn thuisstad Londen schafte hij een luxeuze mansion aan (prijskaartje: 20 miljoen euro), en ook in Monte Carlo heeft hij een appartement (in dezelfde buurt als Max).

© Vestry

Eén van Lewis’ andere grote uitgavenposten is… zijn wagenpark. Verrassend hè? De Engelsman heeft garages volstaan met luxeuze bolides. Zijn liefde voor de auto zou hem zelfs zijn relatie met Pussycat Doll Nicole Scherzinger gekost hebben. Meer over de vele ex-vriendinnen van Lewis Hamilton lees je hier.

© Instagram
© Instagram
© Instagram
© Instagram
© Instagram

ook interessant

Het salaris van Wijnaldum ging flink in de lift toen hij van Liverpool naar Paris Saint-Germain overstapte. Dat...
Wat is het salaris van Daley Blind, die al jaren één als van de vaste waardes geldt bij...

We wisten we al dat Fabia Capello 8,3 miljoen euro vangt als bondscoach van Rusland, maar 156.000 euro...

Voetballers en gokken is voor veel mensen ondertussen al een bekend fenomeen, je hoort zeer frequent op het...

Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...

Het was elk jaar vaste prik in de transfergeruchten: Cristiano Ronaldo die in verband werd gebracht met zijn...