Search
Close this search box.
Salaris van de PSV-spelers

Salarissen van de PSV-spelers: de grootverdieners in 2023/24

PSV wil in het seizoen 2023/24 weer een gooi doen naar de landstitel, en dat doen ze met een aantal sterspelers. Die werden voor miljoenen binnengehaald en verdienen bakken met geld. Wie verdienen het meest in Eindhoven? Wij zetten de salarissen van de PSV-spelers voor je op een rijtje.

In het kort:

Luuk de Jong

Het salaris van Luuk de Jong
© Pro Shots

Deze ‘verloren zoon’ was al één van de topverdieners van PSV toen hij uit Eindhoven vertrok. Zijn salariseisen zullen er na een aantal seizoenen in Spanje niet minder op zijn. PSV hoefde niet heel diep in de buidel tasten voor de transfersom (3 miljoen), maar volgens het Eindhovens Dagblad is het salaris van Luuk de Jong nog eens 5 miljoen euro per jaar.

Lees ook: Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2023

Walter Benítez

Het salaris van Walter Benítez bij PSV zal velen verbazen. De Telegraaf weet dat de Argentijnse doelman richting de drie miljoen euro per jaar verdient. Dat heeft er alles mee te maken dat PSV op zoek was naar een goede en gelouterde doelman. PSV is dan ook bereid iets extra’s te betalen voor spelers met uitzonderlijke kwaliteit. Zo betaalden de Eindhovenaren ook Mario Götze en Eran Zahavi al drie miljoen per jaar. Daarom heeft Benítez een vergelijkbaar salaris gekregen.

Walter Benítez verdient 3 miljoen per jaar bij PSV
© Instagram: @Walterbenitezoficial

Noa Lang

Noa Lang werd in de zomer van 2023 dé grote aankoop van PSV. De creatieve buitenspeler moest het gat dichten dat was gevallen door het vertrek van Xavi Simons. Lang kwam voor ruim twaalf miljoen euro over van Club Brugge. Naar verluidt verdiende Lang tussen de 1 en 1,5 miljoen euro bij Club Brugge. Eerder meldde de Italiaanse journalist Rudy Galetti al dat Lang 2,8 miljoen euro per jaar kon verdienen bij AC Milan. Hij ging naar PSV, maar zal wel een vergelijkbaar salaris opstrijken. Naar schatting ligt zijn salaris in Eindhoven boven de 2,5 miljoen euro per jaar.

Wat verdient Noa Lang bij PSV
© Instagram: @Noano

Ricardo Pepi

Ook Ricardo Pepi werd afgelopen zomer voor veel geld naar Eindhoven gehaald. PSV telde in totaal zo’n elf miljoen euro neer voor de spits. Het Amerikaanse Sports Unfold weet dat Pepi bij Augsburg slechts 840.000 euro per jaar verdiende. Bij PSV is dat salaris naar alle waarschijnlijkheid iets omhoog geschoten. Naar schatting verdient Pepi nu meer dan een miljoen euro in Eindhoven.

Het salaris van Ricardo Pepi bij PSV
© Instagram: @Pepi_ricardo

Ibrahim Sangaré

Het salaris van Sangare
© Pro Shots

Wat deze sterkhouder precies verdient bij PSV is niet helemaal duidelijk, maar hij werd voor negen miljoen euro binnengehaald. Als miljoenenaankoop staat hij vermoedelijk hoog op het lijstje salarissen van de PSV-spelers. Salary Sport weet te vertellen dat het salaris van Sangaré ruim 1,7 miljoen bedraagt. Wellicht dat de Eindhovenaren dat nog omhoog schroeven om te voorkomen dat hij vertrekt.

Guus Til

Guus Til is lang niet altijd verzekerd van een basisplaats, toch is hij een van de grootverdieners bij PSV. De Eindhovenaren pikten hem op in Rusland, waar de spelers nu eenmaal serieuze salarissen innen. Volgens het Russische Metaratings verdiende Til bij Spartak ongeveer 1,75 miljoen euro per jaar bij Spartak Mouskou. Voetbal International schreef dat Til veel salaris heeft moeten inleveren om weer in Nederland te komen voetballen. Hij zou op dit moment een salaris hebben van 1,2 miljoen euro bruto per jaar.

Het PSV-salaris van Guus Til
© Instagram: @Guustil

Sergiño Dest

Ook Sergiño Dest verdient een serieus bedrag in dienst van PSV. De Amerikaanse back wordt gehuurd van FC Barcelona. Volgens de Spaanse krant SPORT strijkt hij 3,5 miljoen euro per jaar op bij Barcelona en heeft PSV de helft van deze loonsom overgenomen tijdens zijn huurperiode. Dat betekent dat Dest een salaris heeft bij PSV van 1,75 miljoen per jaar.

Salaris van Sergino Dest bij PSV
© Instagram: @Sgd_2

Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt wordt door PSV gehuurd van Galatasaray. Algemeen directeur Marcel Brands liet in een interview al eens weten dat de back door zijn salariskosten vrij duur is voor PSV. Diverse Turkse media melden dat Van Aanholt 1,7 miljoen euro per jaar verdient bij Galatasaray. Naar verluidt heeft PSV dat volledige salaris overgenomen tijdens zijn huurperiode.

Het salaris van Patrick van Aanholt bij PSV is 1,7 miljoen per jaar
© Instagram: @Patrickvanaanholt

ook interessant

Een echt topsalaris er in het vrouwenvoetbal zelden bij. Zo zei Miedema in 2018 tegen VI dat niemand...

We hebben weer een Nederlandse trainer bij een topclub! Maar hoe zien de dochters van Erik ten Hag...
Jahanbakhsh is grootverdiener in Rotterdam. Hij heeft wel flink in moeten leveren op zijn vorige salaris, dat drie...
Hij is slechts 20 jaar oud, maar de wereld ligt aan zijn voeten. Ryan Gravenberch maakte deze zomer...
De analyticus heeft er flink op losgefeest. Sneijder had ooit een vermogen van 39 miljoen, maar daar is...

Hij wordt wel eens gekscherend ‘pizzaboer’ genoemd, maar Mino Raiola zal er niet van wakker liggen. De Nederlandse...