Search
Close this search box.
Grootverdieners Oranje Leeuwinnen

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: de topverdieners in 2023

Een echt topsalaris er in het vrouwenvoetbal zelden bij. Zo zei Miedema in 2018 tegen VI dat niemand boven de twee ton per jaar opstrijkt. Toch is dat wel een beetje veranderd. Welke Oranje Leeuwinnen hebben het hoogste salaris? Wij komen tot deze namen.

In het kort:

  1. Daniëlle van de Donk: 324.000 euro
  2. Vivianne Miedema: 294.00 euro
  3. Shanice van de Sanden: 162.000 euro
  4. Lieke Martens: 500.000 euro
  5. Jackie Groenen: 120.000 euro

1. Daniëlle van de Donk

Van de Donk grootverdiener
© Pro Shots

Van de Donk voetbalt voor Olympique Lyon, een absolute topclub in het vrouwenvoetbal. Daarvoor was ze sinds 2015 actief voor voor Arsenal. Maar hoe hoog staat ze op het lijstje salarissen van de Oranje Leeuwinnen? Volgens L’Equipe verdient van de Donk 27.000 euro per maand bij Lyon. Dat komt neer op een jaarsalaris van 324.000 euro. Daarmee is ze met recht een van de grootverdieners van het Nederlands elftal, maar niet dé grootverdiener. Er is er één die nog meer opstrijkt.

Lees ook: Alle partners van onze Oranje Leeuwinnen op een rijtje

2. Vivianne Miedema

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: wat verdient Vivianne Miedema
© Pro Shots

Ook Vivianne Miedema staat hoog op het lijstje met salarissen van de Oranje Leeuwinnen. De goalgetter verruilde Bayern München twee jaar geleden voor Arsenal, en vertelde bij haar transfer dat ze er financieel op vooruit gaat. Zo liet ze in 2018 aan VI weten dat ze best miljonair kan worden. “Ik ben pas 22 en kan nog tien jaar mee”, stelde de Hoogeveense toen.

Miedema is de laatste jaren steevast de uitblinker van Arsenal en werd daardoor onlangs beloond met een nieuw contract. Volgens de Daily Mail verdient zij daardoor nu 294.000 euro per jaar. Net iets minder dan Van de Donk dus, maar miljonair worden moet wel lukken.

3. Shanice van de Sanden

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: Shanice van de Sanden grootverdiener
© Pro Shots

Shanice speelde lang bij Olympique Lyon, een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Daar was ze de teamgenoot van de best verdienende voetbalster ter wereld: Alex Morgan. Dat de Oranje Leeuwin – die na het EK weggekocht werd bij Liverpool – ook een half miljoen verdient is onwaarschijnlijk. Wel weet The Irish Times dat Lyon gemiddeld 162.000 euro uitkeert aan zijn voetbalsters. Van de Sanden had dus een van de hoogste salarissen van de Oranje Leeuwinnen. Of dat na haar terugkeer bij Liverpool ook nog krijgt, is onduidelijk.

4. Lieke Martens

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: wat verdient Lieke Martens
© Pro Shots

Dan zijn we nu aangekomen bij de absolute grootverdiener van de Oranje Leeuwinnen! Het Spaanse AS wist eerder al te melden dat Lieke Martens in haar laatste periode bij FC Barcelona al 200.000 euro per jaar verdiende, maar het is wel duidelijk waarom ze die club in 2022 inruilde voor Paris Saint-Germain. Volgens Franse media is het salaris van Lieke Martens bij PSG liefst 500.000 euro per jaar. Dat is een ruime verdubbeling van haar salaris bij Barcelona.

5. Jackie Groenen

Het salaris van Jackie Groenen ligt rond de 120.000 euro per jaar
© Pro Shots

Van de overige Leeuwinnen zijn geen harde cijfers bekend, maar zij komen niet in de buurt van de topsalarissen van Martens, Van de Donk en Miedema. De enige die naar verluidt ook nog meer dan een ton per jaar verdient, is Jackie Groenen. Diverse media schatten haar jaarsalaris bij PSG in op 120.000 euro per jaar, gebaseerd haar vergelijkbare salaris dat ze bij Manchester United had.

ook interessant

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. De middenvelder kreeg...

Wat is het salaris van Daley Blind, die al jaren één als van de vaste waardes geldt bij...
Zerrouki ging niet naar Feyenoord. Balen voor hem, want hij kon er fors meer verdienen. Bij FC Twente...

Kylian Mbappé wordt gezien als de natuurlijke opvolger van klasbakken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch ontbreekt een...

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller...

Hoe hoog zijn de salarissen van de PSV-spelers eigenlijk? De Eindhovenaren willen in het spoor blijven van de...