Search
Close this search box.
Het vermogen van Dick Advocaat

Dagobert Dick: zoveel geld heeft Advocaat écht

De flauwe grap is nooit ver weg als het in Veronica Inside over Dick Advocaat gaat. ‘Dagobert Dick’ wordt de onvervalste clubhopper steevast genoemd. Enerzijds omdat hij vele miljoenen vergaarde in zijn rijke trainers-carrière, anderzijds omdat hij die zuurverdiende centen niet graag schijnt uit te geven. Maar wat is het vermogen van de coach echt? Hoeveel geld heeft Dick Advocaat?

De coach stond in zijn decennialange carrière aan het roer van bijna 30 clubs en landen, waarvan hij het meest furore maakte bij Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg. In de Eredivisie trainde hij clubs in de hoogste en laagste regionen, maar het kampioenschap pakte hij alleen met PSV (in 1997). Toch staat Dickie bekend als een trainer die clubs met resultaatvoetbal een nieuwe impuls geeft.

Advocaat was één van de rijkste BN’ers

En daar heeft men best wat geld voor over, zo blijkt uit het imposante vermogen van Dick Advocaat. Volgens de Quote 75 van 2012 had de ‘kleine generaal’ dat jaar 23 miljoen euro in zijn geldpakhuis liggen. Hij behoorde destijds tot de rijkste Bekende Nederlanders. Louis van Gaal werd hetzelfde vermogen toegedicht.

Maar ja, dat was 2012 en we zijn inmiddels bijna tien jaar verder. Voor Dick staat een decennium gelijk aan meer dan tien clubs. In die periode was hij onder andere voor Fenerbahce en in de Premier League (Sunderland) actief. Het kan haast niet anders, of het pakhuis van Advocaat is alleen maar verder opgevuld.

Verzamelt hij al dat geld dan écht alleen om in te zwemmen? Niet helemaal. Bekende Buren kwam een paar jaar geleden met beelden van Dick’s miljoenenvilla aan de Vliet, in Leidschendam. Volgens het medium betaalde de trainer drie miljoen euro voor het stulpje, handje contantje. Zou hij daar na dit matige Feyenoord-seizoen eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, of laat hij zich toch verleiden door een andere club?

Hoeveel geld heeft Dick Advocaat?
© Bekende Buren

ook interessant

Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...

Topvoetballers met een laag salaris, dat lijkt iets uit de jaren 60. Toch bestaan er nog sterspelers die...

De analyticus heeft er flink op losgefeest. Sneijder had ooit een vermogen van 39 miljoen, maar daar is...

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële...

Hij presenteert voor Talpa twee televisieprogramma’s en een radioshow. Maar wat is het salaris van Wilfred Genee?...

Geen voetbalpensioen, maar een laatste WK voor Van Gaal. Voor de centen doet Louis (71) het al lang...