Search
Close this search box.
Wat is het salaris van Frenkie de Jong bij FC Barcelona

Het salaris van Frenkie de Jong: topverdiener in Barcelona

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. De middenvelder kreeg in 2021 zelfs nog een contractverlenging, maar nu zit de club toch met hem in zijn maag. Door het hoge salaris van De Jong willen ze hem eigenlijk verkopen. Zelf wil Frenkie liever in Barcelona blijven. Maar hoeveel verdient hij eigenlijk?

De Volkskrant wist in 2019 te vertellen dat De Jong jaarlijks 16 miljoen euro vangt. Met dat salaris is hij een van de absolute grootverdieners van het Nederlands elftal.

Dat astronomische bedrag werd door de coronacrisis tijdelijk verlaagd, al zei de club dat wel te willen compenseren. Om dat te omzeilen, hoopt de club hem nu vroegtijdig te verkopen. Een transfer naar Manchester United is mogelijk, maar daar voelt Frenkie zelf weinig voor.

Het salaris van Frenkie de Jong
© Pro Shots

Afgaande op zijn oorspronkelijke salaris is De Jong overigens de bestverdienende Nederlandse voetballer. Hij wordt gevolgd door Virgil van Dijk, die per jaar (exclusief bonussen) tussen 7 á 10 miljoen euro opstrijkt. Ook niet onaardig.

Het is een kwestie van tijd voordat De Jong binnenkomt op de lijst van rijkste Nederlandse sporters. Toch zal het even duren voor hij mannen als Max Verstappen (20 miljoen per jaar) en honkballer Xander Bogaerts (17,8 miljoen per jaar) inhaalt.

ook interessant

Geloof het of niet, maar Hans Kraay jr, op vrijdag of maandagavond regelmatig gast bij Voetbal International, verdient...

Manchester United wil elk seizoen voor de prijzen strijden en daarom strooit de ploeg van Louis van Gaal...

Dat vermogen van Sylvie Meis is zeventien miljoen euro. Maar heeft ze dat geld zelf verdiend, of komt...
De analyticus heeft er flink op losgefeest. Sneijder had ooit een vermogen van 39 miljoen, maar daar is...
We zijn benieuwd wat Rico eigenlijk aan kickboksen overhoudt. Dit is het vermogen van kickbokser Rico Verhoeven!...

Een echt topsalaris er in het vrouwenvoetbal zelden bij. Zo zei Miedema in 2018 tegen VI dat niemand...