Search
Close this search box.
Salaris van Kevin De Bruyne

Dit is het torenhoge salaris van Kevin De Bruyne bij Manchester City

Zowel in Engeland als in Duitsland werd Kevin De Bruyne al speler van het jaar. Hij wordt gezien als de beste middenvelder van de Premier League en daar wordt hij ook naar betaald. Dit is het salaris van Kevin de Bruyne bij Manchester City.

Salaris van Kevin de Bruyne bij Manchester City
© Pro Shots

In april 2021 werd bekend dat het contract van Kevin De Bruyne bij Manchester City met twee jaar is verlengd, tot de zomer van 2025. Het Nieuwsblad.be weet te melden dat de 29-jarige middenvelder met zijn nieuwe salaris de best betaalde speler van de Premier League werd.

Salaris van Kevin de Bruyne bij Manchester City
© Instagram: @Kevindebruyne

Salaris Kevin de Bruyne bij City

De middenvelder van Manchester City loste daarmee doelman David de Gea af als best betaalde speler in de Premier League. De doelman van Manchester United verdient volgens de Belgische krant 433.000 euro bruto per week, terwijl het weeksalaris van De Bruyne op 490.000 euro ligt. Dat komt neer op een jaarsalaris van ruim 25 miljoen euro.

Michelle Lacroix is de vriendin van Kevin De Bruyne
© Instagram

Volgens de Britse krant Daily Mail heeft Manchester City het salarisplafond deze zomer voor Erling Haaland nóg verder opgeschroefd. Hij zou nog eens anderhalve ton (!) per week meer verdienen dan De Bruyne.

Salaris van Kevin de Bruyne bij Manchester City
© Pro Shots

Salaris Kevin de Bruyne bij Wolfsburg

Voordat De Bruyne uitgroeide tot smaakmaker van de Premier League, speelde de middenvelder in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg. Daar verdiende hij volgens Klaus Allofs, toenmalig sportief directeur van Wolfsburg, een jaarsalaris van ruim vier miljoen euro. Wolfsburg wilde hem graag behouden, maar Manchester City bood hem een salaris van 320.000 euro per week, vier keer zoveel als bij Wolfsburg.

De best betaalde voetballer ter wereld is Kevin De Bruyne echter niet. Lionel Messi zou volgens RMC ruim veertig miljoen euro netto per jaar verdienen. Ook Cristiano Ronaldo (Manchester United) en het PSG-duo Neymar en Kylian Mbappé zijn betere verdieners dan “KDB”.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210407_97802994

ook interessant

NEC stuntte deze zomer met het terughalen van Jasper Cillessen. De doelman ging ooit voor 35 miljoen euro...

Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...
Hij is een van de beste darters aller tijden, maar wat verdient hij eigenlijk? Dit is het vermogen...

Het was elk jaar vaste prik in de transfergeruchten: Cristiano Ronaldo die in verband werd gebracht met zijn...

De flauwe grap is nooit ver weg als het in Veronica Inside over Dick Advocaat gaat. ‘Dagobert Dick’...

Vijf speelsters van de Verenigde Staten trekken ten strijde tegen de Amerikaanse voetbalbond. De dames wonnen vorig jaar...