Search
Close this search box.

Salaris van Wijnaldum: dikke upgrade in Parijs

Het salaris van Wijnaldum ging flink in de lift toen hij van Liverpool naar Paris Saint-Germain overstapte. Dat geldt helaas nog niet voor zijn sportieve prestaties: de middenvelder moet regelmatig vanaf de bank toekijken, en in de wedstrijden die ‘Gini’ meedoet maakt hij geen ijzersterke indruk. Ach, dan heeft hij in ieder geval een dikke bankrekening om zich mee te troosten. Laten we eens in het loonstrookje van Wijnaldum duiken.

© Instagram

Wijnaldum (31) leek afgelopen seizoen hard op weg naar FC Barcelona: de medische keuring was naar verluidt al afgerond. Toch koos de vice-aanvoerder van Oranje voor PSG. Dat zou alles met het geld te maken kunnen hebben, omdat de poenerige Parijzenaren nou eenmaal torenhoge salarissen uitkeren. Het salaris van Wijnaldum bij PSG bedraagt volgens transferexpert Fabrizio Romano 9,5 miljoen euro. Dat zou zo’n vier miljoen meer zijn dan bij zijn oude club Liverpool opstreek.

Wijnaldum is één van de rijkste Nederlandse sporters

Het is niet zo dat Wijnaldum eerst op een houtje beet, want hij was al één van de rijkste Nederlandse sporters. Quote schatte zijn vermogen in 2020 op 30 miljoen. Dat geld gaf hij in Engeland in ieder geval uit aan dit dikke huis, dat was voorzien van binnenzwembad, bioscoop, gym én biljartkamer. Na zijn overstap naar PSG zal hij daar niet vaak meer komen. Welk huisje hij op het Europese vasteland heeft aangeschaft is niet bekend. Hoewel Gini dus niet veel kwijt wil over zijn privéleven, kun je wel bekijken welke muziek hij luistert. Ook leuk.

© Instagram
© Instagram
© Instagram

ook interessant

Financieel gaat Ronald Koeman er als bondscoach op achteruit. Naar verluidt verdient hij bij Oranje drie miljoen euro...

Lieke Martens maakte afgelopen zomer niet alleen een droomtransfer naar Barcelona, ze werd in één klap ook een...

Gregory van der Wiel is lang en breed gestopt met voetballen, maar we hoeven geen medelijden te hebben...

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. De middenvelder kreeg...

Zerrouki ging niet naar Feyenoord. Balen voor hem, want hij kon er fors meer verdienen. Bij FC Twente...

Niet alleen de beste voetballers op deze aardbol verdienen een vermogen, ook de beste coaches mogen niet klagen....