Search
Close this search box.
Het salaris van Donny van de Beek

€5566 per speelminuut: dit is het salaris van bankzitter Van de Beek

De carrière van Donny van de Beek zit al enige tijd in het slop. Van een van de meest talentvolle middenvelders van Europa, naar trainingsopvulling bij Manchester United. Waar de 25-jarige middenvelder ongetwijfeld in zijn maag zit met zijn sportieve loopbaan, hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over de financiën. Dit is namelijk het salaris van Donny van de Beek.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Van de Beek speelde van 2014 tot halverwege 2020 175 wedstrijden in het eerste van Ajax. Hij was onderdeel van de magische Champions League-campagne in 2018/2019, stond lang in de belangstelling van Real Madrid, maar maakte uiteindelijk een fraaie transfer voor 44 miljoen euro naar Manchester United.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Wekelijkse salaris Donny van de Beek

Bij het halen van een topspeler door een topploeg voor zo’n topbedrag, hoort uiteraard ook een topsalaris. Op dat gebied heeft Van de Beek gelukkig niets te klagen. De Nederlander kwam dit seizoen pas drie keer in actie voor Manchester United, maar ziet wekelijks wel 120.000 euro bijgeschreven worden op zijn bankrekening, zo maakte De Telegraaf bekend.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Salaris per wedstrijd Donny van de Beek

Dat komt neer op een jaarsalaris van meer dan zes miljoen euro. Terugkijkend op de afgelopen twee seizoenen, waarin hij (alle speelminuten bij elkaar opgeteld) tot 24 hele wedstrijden kwam, betekent dat dat hij een half miljoen per gespeelde wedstrijd verdient (12.000.000 / 24). Dat is 5566 euro per gespeelde minuut. Best lekker Donny!

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

ook interessant

Blackburn Rovers had blijkbaar niet veel geld te besteden bij de onthulling van het nieuwe shirt. Er werd...

Niet iedere voetballer heeft een bloedmooie vriendin. Welke spelers van het Nederlands elftal zijn nog vrijgezel?...

Ajax was nog lang in de race voor de landstitel en bereikte de finale van de Europa League,...

PSV heeft hernieuwde interesse getoond in Cambuur-huurling Marcel Ritzmaier. De Oostenrijkse aanvaller maakt een uitstekende indruk bij de...

Het is de grote vraag of Voetbal Inside nog een lang leven beschoren is. Nadat Johan Derksen felle kritiek uitte...

Het is alweer een tijdje uit tussen Richairo Zivkovic en zijn vriendinnetje Noah Celik, die hij uit Groningen...