Search
Close this search box.
Het salaris van Donny van de Beek

€5566 per speelminuut: dit is het salaris van bankzitter Van de Beek

De carrière van Donny van de Beek zit al enige tijd in het slop. Van een van de meest talentvolle middenvelders van Europa, naar trainingsopvulling bij Manchester United. Waar de 25-jarige middenvelder ongetwijfeld in zijn maag zit met zijn sportieve loopbaan, hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over de financiën. Dit is namelijk het salaris van Donny van de Beek.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Van de Beek speelde van 2014 tot halverwege 2020 175 wedstrijden in het eerste van Ajax. Hij was onderdeel van de magische Champions League-campagne in 2018/2019, stond lang in de belangstelling van Real Madrid, maar maakte uiteindelijk een fraaie transfer voor 44 miljoen euro naar Manchester United.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Wekelijkse salaris Donny van de Beek

Bij het halen van een topspeler door een topploeg voor zo’n topbedrag, hoort uiteraard ook een topsalaris. Op dat gebied heeft Van de Beek gelukkig niets te klagen. De Nederlander kwam dit seizoen pas drie keer in actie voor Manchester United, maar ziet wekelijks wel 120.000 euro bijgeschreven worden op zijn bankrekening, zo maakte De Telegraaf bekend.

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

Salaris per wedstrijd Donny van de Beek

Dat komt neer op een jaarsalaris van meer dan zes miljoen euro. Terugkijkend op de afgelopen twee seizoenen, waarin hij (alle speelminuten bij elkaar opgeteld) tot 24 hele wedstrijden kwam, betekent dat dat hij een half miljoen per gespeelde wedstrijd verdient (12.000.000 / 24). Dat is 5566 euro per gespeelde minuut. Best lekker Donny!

Salaris Donny van de Beek
© Pro Shots

ook interessant

Topvoetballers met een laag salaris, dat lijkt iets uit de jaren 60. Toch bestaan er nog sterspelers die...

Het salaris van Wijnaldum ging flink in de lift toen hij van Liverpool naar Paris Saint-Germain overstapte. Dat...
We nemen een kijkje in de salarisen van het Nederlands elftal. Wie van onze topvoetballers verdient het meest?...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen, en staat ook verdedigend zijn mannetje. Maar wat is het salaris...

Kylian Mbappé wordt gezien als de natuurlijke opvolger van klasbakken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch ontbreekt een...