Search
Close this search box.
Wat verdient een analist bij ESPN?

De partner en het salaris van alle ESPN-analisten op een rij

De één brengt je op nieuwe voetbalinzichten, de ander kraamt louter prietpraat uit, maar analisten zijn een belangrijk onderdeel van de sportjournalistiek geworden. Wat verdienen de analisten van ESPN? Wij zetten het voor je op een rij, inclusief hun geschatte vermogen en partner.

In het kort:

Mario Been

Geschat vermogen: 10 miljoen euro

Hans Kraay jr. noemde Mario Been bij Veronica Inside al eens “de rijkste analist van Nederland”. Dat heeft meerdere factoren. Eerst heeft hij geld verdiend als profvoetballer, maar de miljoenen kwamen pas echt binnen tijdens zijn trainersloopbaan. Johan Derksen onthulde ooit dat hij één miljoen euro per jaar verdiende als hoofdtrainer van Feyenoord en Hugo Borst wist dat hij ook bij NEC één miljoen per jaar opstreek, omdat de rijke eigenaar Marcel Boekhoorn groot fan van hem was. Dat bekent al zo’n vijf miljoen euro bij twee clubs. Daarnaast heeft Been veel geld gestoken in Bitcoins, die hij ook nog eens precies op tijd weer verkocht. En ook als analist is zijn salaris niet mis. “Het verdient heel lekker”, zei hij ooit tegen Metro.

Vrouw: Astrid Been

Mario Been is al meer dan vijftig jaar samen met zijn vrouw Astrid. En hij is ook al meer dan 38 jaar met haar getrouwd. Samen hebben Mario en Astrid twee kinderen: Gianluca Been (33) en Jamie Been (29). Inmiddels is Mario niet alleen vader, maar ook al opa. Hij heeft een kleinzoon van 6 jaar oud. Mario en Astrid hebben elkaar leren kennen in een Rotterdamse discotheek. “Hij was toen al zo lekker brutaal”, vertelde ze aan VI. “Ik zat aan de bar in een discotheek toen Mario voorbij liep. Hij wilde een praatje met een vriendin van mij maken, maar hij kwam niet verder dan mijn kruk.”

Astrid Been is de vrouw van Mario Been
© Instagram: @Mariobeen196

Pierre van Hooijdonk

Geschat vermogen: 18 miljoen

Tijdens zijn voetbalcarrière had Pierre van Hooijdonk al een flink vermogen opgebouwd. Zo wist Voetbal International dat hij in drie jaar bij Feyenoord 7,6 miljoen euro had verdiend en dat hij daarna bij Fenerbahce 2 miljoen euro netto per jaar kreeg. Volgens De Volkskrant kwam daar nog 2,5 miljoen euro bruto per jaar bij Vitesse bij en verdiende hij bij Benfica nóg meer. Nadat hij was opgelicht met een investering in een niet bestaand Chinees textielbedrijf, zag hij ook een deel van zijn vermogen in rook opgaan.

Partner: Elvira van Diemen is de vriendin van Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk gaat met Elvira van Diemen
© Instagram: @Elviravandiemen

Kees Kwakman

Geschat vermogen: 3 miljoen euro

Als een van de weinige analisten bij ESPN heeft Kees Kwakman geen grootse carrière als speler gehad. Het was een vrij modale voetballer bij clubs als FC Volendam, NAC Breda, FC Groningen en RBC Roosendaal. Een Zuid-Afrikaans avontuurtje en een jaar bij Augsburg waren zijn buitenlandse ervaringen. Volgens Capology verdiende Kwakman maximaal zo’n half miljoen euro per jaar. De verwachting is dan ook niet dat hij een heel groot eigen vermogen heeft.

Vrouw: Kelly Kwakman

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de vrouw van Kees Kwakman uit Volendam komt. Hij is al vele jaren gelukkig getrouwd met Kelly Kwakman. Samen hebben ze een 15-jarig zoontje, genaamd Tjibbe, en ze hebben een dochter. Kelly en Kees hebben elkaar leren kennen toen Kees nog in Volendam voetbalde en Kelly heeft hem overal gevolgd, ook in Duitsland en Zuid-Afrika. Wist je trouwens dat Kees Kwakman de neef is van Geraldine Kemper?

Kees Kwakman heeft een relatie met zijn vrouw Kelly
© Instagram: @Keeskwakman14

Robert Maaskant

Geschat vermogen: 4 miljoen

Robert Maaskant heeft een wc-rol nodig om zijn hele cv op te kunnen zetten. Hij was actief als profvoetballer, maar vooral de lijst aan clubs als trainer is indrukwekkend. Daarnaast heeft hij ook diverse bestuurlijke functies gehad en werd hij de baas van een uitzendbureau. Quote meldde dat hij als technisch directeur van NAC 270.000 euro per jaar verdiende. Dan hebben we een indicatie van zijn salaris door de jaren heen. De verwachting is dan ook dat het vermogen van de ESPN-analist op een aantal miljoenen ligt.

Vrouw: Lijsbeth van Kessel

Robert Maaskant is getrouwd met een voormalig professionele hockeyster. Hij gaat al enkele jaren met Lijsbeth van Kessel. De twee tortelduifjes hebben hun loopbanen echter zeer goed kunnen combineren de afgelopen jaren. Zo waren ze samen in Polen en de Verenigde Staten en hockeyde Lijsbeth in Wit-Rusland toen Robert hoofdtrainer van Dinamo Minsk werd. “Ik zie alleen maar avontuur en zit bij wijze van spreken eerder in het vliegtuig dan Robert’, vertelde Van Kessel ooit aan Hockey.nl. “Ik zie alleen maar mogelijkheden, ontmoetingen met nieuwe mensen, dingen leren en culturen ontdekken.”

Robert Maaskant heeft een hockey-meisje aan de haak geslagen
© LinkedIn

Kenneth Perez

Geschat vermogen: 4 miljoen euro

Kenneth Perez is jarenlang een van de beste voetballers van de Eredivisie geweest. Hij speelde onder meer voor PSV, Ajax, AZ en FC Twente. Daarna is hij al vrij snel analist geworden en groeide hij uit tot een van de gezichten van Eredivisie Live, FOX Sports en later ESPN. Naar verwachting verdient hij daarmee meer dan een ton per jaar. We weten dat hij een miljoenenvilla bezit, waardoor zijn vermogen ook niet onaardig zal zijn.

Partner: Britt is de vrouw van Kenneth Perez

Kenneth Perez met zijn vrouw Britt
© Instagram: @Kennethperez10

Gertjan Verbeek

Geschat vermogen: 8 miljoen euro

Gertjan Verbeek heeft inmiddels tien trainersklussen op zijn naam staan. Daarmee heeft hij aanzienlijk meer verdiend dan in zijn spelersloopbaan. Een heel grootse carrière is het niet geworden voor Verbeek, maar hij heeft daar wel een flink vermogen aan overgehouden. Dat heeft er vooral mee te maken dat hij zijn geld slim heeft geïnvesteerd. Johan Derksen verklapte ooit dat Verbeek altijd een ontslagclausule van 500.000 euro laat inbouwen in zijn contract. “En hij is een keer of zeven ontslagen. Van die vijf ton heeft hij steeds een huis gekocht, dus hij heeft nu een ‘ontroerend goed-portefeuille’ die grenst aan dat van Prins Bernhard junior.” Verbeek heeft als hobby die huizen op te knappen, waardoor hij (met de stijging van de huizenmarkt) inmiddels goud geld in handen heeft.

Partner: Sabine Reinders is de vriendin van Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek woont samen met zijn vriendin Sabine Reinders
© Fox Sports

Marciano Vink

Geschat vermogen: 2 miljoen euro

Het verhaal van Marciano Vink is bijzonder. De voormalig profvoetballer van Ajax en PSV kreeg na zijn loopbaan te maken met een gokverslaving. Daarmee verkwanselde hij een groot deel van zijn vermogen, tot hij op een gegeven moment besloot te stoppen met gokken. Hij ging nog een keer mee met een vriend naar het casino, want die had daar een toernooi. Vink besloot toch nog wat op de gokautomaat te spelen en won daar pardoes 1,4 miljoen euro, belastingvrij! En dat met een inzet van €3,75…

Vrouw: Suzan Vink

Sinds 2000 is Marciano Vink samen met zijn vriendin Suzan. Inmiddels is hij zelfs getrouwd met Suzan Vink. Zij hebben samen twee kinderen. Maddox Vink en Skye Vink zijn hun twee zoons. Meer is er over Suzan echter niet te vinden.

Hans Kraay jr.

Geschat vermogen: 7 miljoen euro

In zijn tijd bij SBS liet Hans Kraay jr. al eens weten net zoveel te verdienen als de ministerpresident. Dat komt neer op zo’n 170.000 euro bruto per jaar. En Hans heeft ook nog eens een scala aan andere inkomstenbronnen (gehad). Zo werkt hij nu in vaste dienst voor ESPN, zat hij regelmatig aan tafel bij het programma VI, was hij begenadigd voetballer en later voetbaltrainer. Hij bracht een bestseller uit en hij scoorde in 1997 een nummer 1-hit in de Mega Top 100 met Er zal d’r altijd eentje winnen. Daarmee heeft hij aardig wat miljoenen binnengeharkt de laatste jaren.

Partner: Sophie is de vrouw van Hans Kraay jr.

ook interessant

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...

Het digitale betalingslandschap in Nederland ondergaat snelle veranderingen als gevolg van technologische vooruitgang en veranderend consumentengedrag. Omdat online...

Het is voor bedrijven en gemeenten uiterst belangrijk om hun bedrijfsterreinen goed te beschermen tegen criminelen en ongewenste...

Wil jij een eigen horecaonderneming beginnen? Als je een echte horecatijger bent, is een eigen zaak waarschijnlijk iets...

Een kantoorruimte moet zowel rust als inspiratie uitstralen. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit en creativiteit. Je...

Mart Hoogkamer zwemt tegenwoordig niet meer in Bacardi Lemon, maar in al zijn centon. De volkszanger heeft in...