Search
Close this search box.
Wat verdient een analist bij de NOS?

De partner en het salaris van alle NOS-analisten op een rij

NOS is toonaangevend in het Nederlands voetballandschap. Daar horen de nodige bekende gezichten bij. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor je op een rij, inclusief hun geschatte vermogen en partner.

In het kort:

Pierre van Hooijdonk

Geschat vermogen: 18 miljoen

Het gigantische vermogen van NOS-analist Pierre van Hooijdonk heeft hij voornamelijk te danken aan zijn voetbalcarrière. Zo is van een aantal clubs bekend wat hij daar verdiende. In drie jaar tijd streek bij bijvoorbeeld 7,6 miljoen euro op bij Feyenoord en bij Fenerbahce verdiende hij 2 miljoen euro netto per jaar. Bij Vitesse was dat 2,5 miljoen bruto per jaar en bij Benfica verdiende hij zelfs nog meer. Daar komt nu zijn NOS- en ESPN-salaris bij. Maar hoeveel verdient een analist bij de NOS? Die cijfers zijn niet voorhanden, maar omdat ze vaak slechts een paar uur in de week werken, zal het om tienduizenden euro’s per jaar gaan.

Partner: Elivira van Diemen is de nieuwe vriendin van Pierre van Hooijdonk

Het vermogen en de vriendin van Pierre van Hooijdonk
© Instagram: @Pierrevh17

Rafael van der Vaart

Geschat vermogen: 20 miljoen

Van diverse clubs is bekend wat Rafael van der Vaart er opstreek in zijn tijd als profvoetballer. Zo had hij bij Real Madrid een jaarsalaris van 3 miljoen euro netto (Marca) en Tottenham Hotspur nam zijn salaris over. Bij HSV verdiende hij 3,5 miljoen euro per jaar (NOS) en bij Real Betis werd dat zelfs 5 miljoen (AS). In de nadagen van zijn loopbaan kreeg hij nog 1,1 miljoen bijgeschreven bij Midtjylland (Story). In totaal verdiende hij zo’n dertig miljoen aan salaris, maar door belasting en zijn scheiding met Sylvie is daar nog behoorlijk wat van afgaan. Volgens Quote had Van der Vaart bij het beëindigen van zijn carrière een vermogen van 18 miljoen euro. Daarom schatten we zijn vermogen nu op een miljoen of 20.

Partner: Estavana Polman is de vriendin van Rafael van der Vaart

Wat verdient een analist bij de NOS?
© Instagram: @Rafaelvdvaart

Ibrahim Afellay

Geschat vermogen: 15 miljoen

In 2015 bracht Quote naar buiten dat Ibrahim Afellay een vermogen had van 9 miljoen euro, waarmee hij destijds bij de tien rijkste voetballers van Nederland hoorde. Daarna heeft hij echter nog flink geld gepakt. Volgens The Telegraph streek Afellay 1,5 miljoen euro per jaar op bij Stoke City, waarvoor hij drie seizoenen speelde. Dat komt neer op een kleine vijf miljoen euro. Daarna heeft hij nog even voor PSV gespeeld en tegenwoordig is hij werkzaam voor de NOS als analist. Daardoor zal zijn vermogen rond de 15 miljoen liggen.

Partner: Afellay heeft geen vriendin, maar wel een lange lijst scharrels

NOS-analist Ibrahim Afellay heeft een vermogen van 15 miljoen
© Instagram: @Ibrahimafellay

Arno Vermeulen

Geschat vermogen: 1,5 miljoen

Mensen binnen de NOS mogen maximaal 180.000 euro per jaar verdienen. Dat geldt ook voor de grote sterren als Jack van Gelder en Kees Jansma in het verleden. Arno Vermeulen heeft een fulltime baan bij NOS Sport. Naast analist is hij ook commentator, doet hij de Voetbalpodcast en is hij chef sport. Hij zal daardoor aanzienlijk meer verdienen dan zijn collega-analisten. Onze schatting is dat hij ongeveer 80.000 euro per jaar verdient. En hij doet dit natuurlijk al wat jaartjes.

Partner: onbekend

Arno Vermeulen vrouw/vriendin onbekend
© Instagram: @Ibrahimafellay

Leonne Stentler

Geschat vermogen: < 1 miljoen euro

In tegenstelling tot de analisten hiervoor, zal het vermogen van Leonne Stentler niet boven de grens van een miljoen liggen. Zelf gaf ze al eens aan dat een maandsalaris van 600 euro bij een club als Heerenveen al veel was. Inmiddels geldt er een minimumsalaris van 1750 euro per maand, maar in de tijd dat Leonne zelf voetbalde, verdiende ze nog niet zoveel. Vijf jaar ADO Den Haag en drie jaar Ajax zal geen vetpot zijn geweest. Inmiddels werkt ze parttime als analist voor de NOS en ESPN, heeft ze een master afgerond en heeft ze diverse nevenfuncties. Daardoor heeft ze haar zaakjes financieel inmiddels prima op orde.

Partner: Shannice Wilner is de vriendin van Leonne Stentler

Leonne Stentler vermogen en vriendin
© Instagram: @Leonnestentler

ook interessant

Wil jij een eigen horecaonderneming beginnen? Als je een echte horecatijger bent, is een eigen zaak waarschijnlijk iets...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan in de wereld van cryptocurrency, maar vind je het...

Als ‘Stylist van het Zuiden’ maakte Roy Donders naam in Nederland. Hij werd bekend als stilist en ontwerper,...

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...