Search
Close this search box.
man-werkt-aan-zit-sta-bureau

Ergonomische verstelbare bureaus voor een gezond werkleven

Werk je veel achter de computer, op kantoor of thuis? Dan is het erg belangrijk om te zorgen voor een goede werkhouding, om je spieren zo min mogelijk te belasten. Essentieel voor een gezond werkleven is het aanschaffen van een ergonomisch verstelbaar bureau. Ergonomisch werken betekent dat je een goede zithouding hebt achter je bureau. Hierbij is de hoogte van het bureau erg belangrijk, maar zeker ook de bureaustoel zelf. Investeren in een ergonomische plek en een refurbish laptop is erg verstandig, om zo klachten aan je nek, rug of andere ledematen te voorkomen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten verstelbare bureaus en andere ergonomische artikelen.

Hoogte verstelbare bureaus

Een met hoogte verstelbaar bureau ben je zeer flexibel in je werkhouding. Met een hoog laag bureau kun je het bureau op precies de juiste hoogte instellen. Deze verstelbare bureaus zijn er in veel verschillende stijlen en afmetingen, zodat het precies in de juiste ruimte en interieur past, zowel op kantoor als thuis. Er zijn twee soorten verstelbare bureaus: elektrische en handmatige. Handmatige verstelbare bureaus zijn te verstellen met behulp van een handslinger. Een elektrisch verstelbaar bureau verstelt de hoogte van het bureau met behulp van een drukknop.

Een sta bureau

Een zit sta bureau voor comfort heeft veel verschillende voordelen voor je houding, en voor je gezondheid in het algemeen. Doordat je dus kunt staan achter je bureau, zorg je voor een goede ergonomische houding. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Daarnaast, zorgt regelmatig staan ook voor een betere bloedcirculatie, wat voor een frisser en fitter gevoel zorgt. Een sta bureau zorgt er ook voor dat je minder uren achter je bureau zit, wat kan leiden tot veel ziektes zoals obesitas en diabetes. Met een sta bureau leg je de focus op een actiever (werk) leven. Ten slotte kan het sta bureau een positief effect hebben op je concentratie, productiviteit maar ook je creativiteit.

Kantelbaar werkblad

Een kantelbaar werkblad is een ideaal bureau voor tekenaars of kunstenaars, die veel op het werkblad werken. Niet alleen is een kantelbaar werkblad handig voor tekenen en schilderen, ook heeft het een positief effect op je werkhouding. Een kantelbaar werkblad kan namelijk ook in de hoogte versteld worden, wat nek en rugklachten kan voorkomen tijdens het werken.

Ergonomische bureauaccessoires

Een goed ergonomisch bureau is zeer belangrijk voor het houden van een gezonde werkhouding. Maa het is ook zeer belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen, die ook verstelbaar is in haar hoogte. Andere manieren om bij te dragen aan het behoud van een goede werkhouding, is het gebruik van een ergonomische muis. Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je polsen, handen en armen op de juiste manier wordt gebruikt, en zo niet worden overbelast en tot klachten leiden. Ten slotte is het aan te raden om tijdens het werken ook, ondanks alle ergonomische hulpmiddelen, ook regelmatig een pauze in te lassen om je spieren wat rust te geven en eventueel te stretchen. Dit leidt tot een gezondere en duurzamere werkhouding voor een gezond werkleven.

ook interessant

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Het inrichten van een kantoor is niet voor iedereen een even gemakkelijke klus. Waar de ene persoon vol...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...

Het gebruik van online boekhoudprogramma’s wordt steeds populairder. Op deze manier kunnen bedrijven en ondernemers hun financiële gegevens...

Is Kylie Jenner de knapste miljardair ter wereld? Het antwoord is nee. Niet omdat ze niet de knapste...

Bij de NOS werken veel bekende gezichten. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor...