Search
Close this search box.
huidenclub tafels

De Huidenclub is een ideale Werkplek voor de Creatievelingen

De Huidenclub is een nieuwe culturele hotspot in Rotterdam. Het is gevestigd in een industrieel gebouw uit 1914. Het ontleent zijn naam aan zijn voorganger, de leerlooierij De Coöperatieve Vereniging Rotterdamsche Huidenclub aan de Pelgrimstraat 5c.

Tentoonstellingen, performances, screenings, lezingen, debatten van verschillende duur, alles is mogelijk.

De visie van Huidenclub

huidenclub kantoor

De nieuwe werkruimte wil kunstenaars, ontwerpers en denkers samenbrengen om een inclusief creatief ecosysteem te vormen naast een actief publiek programma. Vanuit een holistische benadering biedt de Huidenclub mogelijkheden om de carrières van de bewoners te bevorderen en ze tegelijkertijd de kans te geven om samen te werken en met elkaar in contact te komen. Deze historische ruimte is gevestigd in een omgebouwde leerlooierij en bevat studio’s en co-working desks, naast een reeks productiefaciliteiten. Halfjaarlijkse thema’s over urgente hedendaagse thema’s nodigen bewoners en gasten uit om deel te nemen aan een programma van tentoonstellingen, optredens, lezingen en filmvertoningen voor een breed publiek.

De bewoners worden geselecteerd op basis van hun artistieke, creatieve of professionele verdiensten, hun houding om risico’s te nemen en hun betrokkenheid bij de maatschappelijke waarden van de Huidenclub.

Chantal Schoenmakers en Liv Vaisberg zijn de oprichters. Chantal Schoenmakers is architect, ze begon haar carrière bij MVRDV. Daarna richtte ze samen met Bastiaan Kalmeyer het Rotterdamse bureau IWT op. Haar expertise is de transformatie van gebouwen en locaties die bijdragen aan de verbetering van de stedelijke leefomgeving door open en experimentele initiatieven.

De oprichters

huidenclub

Liv Vaisberg is cultureel ondernemer, ze werkte in Brussel als initiatiefnemer van Poppositions, een beurs voor opkomende kunst. Ze maakt ook deel uit van A Performance Affair, een beurs voor performance kunst. Ze was mededirecteur van Independent Brussels en medeoprichter van Collectible, de eerste wereldwijde beurs voor collectible design. Ze is verantwoordelijk voor de internationale betrekkingen en strategie van Art Rotterdam.

De Huidenclub is onderdeel van een veel groter project aan de rand van het Merwe-Vierhavens (M4H) gebied: Diepeveen. Het project is vernoemd naar het monument waar De Huidenclub deel van uitmaakt. Het bakstenen gebouw was ooit van de firma Diepeveen & Co. Het werd in 1930 gebouwd als kantoor en magazijn. De opvallende toren van 30 meter diende als reclamezuil.

De ontwikkelingspartners, Dudok Groep en Dura Vermeer, zijn van plan om het iconische monumentale gebouw in zijn oude glorie te herstellen. Het plan is om naast het Dakpark een nieuw volume voor woningen (ongeveer 170 nieuwe woningen) toe te voegen. Zo wordt het een aantrekkelijke stedelijke woonomgeving.

huidenclub werkruimte

Met een actief publiek programma met tentoonstellingen, optredens, diners, lezingen en debatten zullen de bewoners de buurt en bezoekers betrekken bij hun zoektocht. Er komt ook een kantine waar kunstenaars, ontwerpers en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Met de Huidenclub krijgt Rotterdam-West er een plek bij die prikkelt, inspireert en verbindt en waar iedereen welkom is.

ook interessant

Bij PSG verdien Messi 40 miljoen euro per jaar, minder dan bij Barca. Met bonussen en sponsordeals loopt...
Wat houdt Wout over aan zijn fraaie carrière? Hij heeft een jaarsalaris van zeven miljoen euro en een...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers eigenlijk in 2023/24? We zetten voor je op een rijtje...

De recente goedkeuring van de Bitcoin ETF is een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van financiën en cryptocurrency....

Wil jij een eigen horecaonderneming beginnen? Als je een echte horecatijger bent, is een eigen zaak waarschijnlijk iets...