Search
Close this search box.
Salaris van Erling Haaland: bestbetaalde speler van Manchester City

Wat?! Het salaris van Erling Haaland is nog veel hoger dan je denkt

Erling Haaland is momenteel (cijfermatig) de beste spits van de wereld. De Noor scoorde aan de lopende band bij Borussia Dortmund, maar rijgt tegenwoordig ook bij Manchester City de doelpunten aaneen. Maar is hij ook de best verdienende spits ter wereld? Het salaris van Erling Haaland maakt hem in ieder geval de bestbetaalde speler van Manchester City.

Het salaris van Erling Haaland bij Manchester City
© Instagram: @Erling.haaland

De boomlange spits kende zijn doorbraak in Noorwegen, maar werd al vrij vroeg opgepikt door RB Salzburg. In Oostenrijk begon zijn doelpuntendrift pas echt. Op 19-jarige leeftijd scoorde hij 29 keer in 27 wedstrijden. Dat bleef niet onopgemerkt en dus stonden de clubs voor hem in de rij. Uiteindelijk ging Borussia Dortmund met hem aan de haal.

Meer over Erling Haaland & Manchester City

Salaris van Erling Haaland bij Borussia Dortmund

Om de strijd te winnen van onder meer RB Leipzig, moest Dortmund Haaland wel een flink salaris bieden. Volgens BILD verdiende Haaland in Duitsland een jaarsalaris van acht miljoen euro. Dat komt neer op ruim anderhalve ton per week. Dat flinke bedrag maakte hij meer dan waard, door in 89 wedstrijden 86 ballen binnen te schieten. Opnieuw stonden in de zomer van 2022 alle clubs in de rij voor Haaland.

Wat Erling Haaland verdiende bij Borussia Dortmund
© Instagram: @Erling.haaland

Niet alleen had Haaland bij Dortmund een fraai salaris uitonderhandeld, maar hij had ook een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro in zijn contract laten opnemen. Daardoor kon hij relatief goedkoop worden opgepikt. Dortmund had er veel voor over om hem binnenboord te houden en bood hem volgens BILD een verdubbeling van zijn salaris aan.

Mino Raiola onderhandelde over het salaris van Erling Haaland
© Instagram: @Erling.haaland

Salaris Erling Haaland bij Manchester City

Daarmee zou Haaland drie ton per week verdienen, maar uiteindelijk koos hij voor Manchester City. Betalen zij hem dan zoveel meer dan Dortmund bood? Nou en of! Volgens de eerste berichtgeving van de Engelse krant Daily Mail, verdient Haaland een basissalaris van zes ton per week. Dat is het dubbele van wat Dortmund bood en het vierdubbele van wat hij al verdiende.

Wat Erling Haaland aan salaris verdient bij Manchester City
© Instagram: @Erling.haaland

Later bleek dat dit salaris alleen nog niet genoeg was om hem binnen te halen. Alle Europese topclubs aasden op de Noorse superspits en door die gelimiteerde transfersom, moesten de clubs tegen elkaar opbieden in salaris. Volgens latere berichtgeving van The Daily Mail betaalt Manchester City Haaland in feite ruim een miljoen euro per week door alle ‘vrijwel gegarandeerde bonussen.’ Daarmee is hij veruit de bestbetaalde speler van City.

Het salaris van Erling Haaland bij Manchester City maakt hem de best betaalde speler van de Premier League
© Instagram: @Erling.haaland

Best betaalde spits ter wereld?

Daarmee verdient Haaland dus meer dan vijftig miljoen euro per jaar. Dat maakt hem dan ook de best betaalde speler van de hele Premier League. Toch is hij niet de best betaalde voetballer ter wereld, want naar verluidt verdient Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr 200 miljoen euro per jaar. Baas boven baas!

ook interessant

Het gebruik van online boekhoudprogramma’s wordt steeds populairder. Op deze manier kunnen bedrijven en ondernemers hun financiële gegevens...

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers eigenlijk in 2023/24? We zetten voor je op een rijtje...

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een...

Bij de NOS werken veel bekende gezichten. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...

Een kantoorruimte moet zowel rust als inspiratie uitstralen. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit en creativiteit. Je...