Search
Close this search box.
wijnglazen diner

Zo dek jij jouw tafel voor een feestelijk diner

Ben je binnenkort jarig en ben je van plan om dit te vieren met een feestelijk diner? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat de hele ruimte er gezellig en feestelijk uitziet. Maar, hoe doe je dat? Hoe dek je de tafel zodat je hier een feestelijk diner kunt geven? Op deze vragen hebben wij antwoord, en deze willen we graag met jou delen. Dus: staat jouw verjaardagsdiner, of wat voor diner dan ook, op de planning? Lees dan dit artikel verder!

Zorg voor voldoende decoratie

Natuurlijk wil jij je diner zo gezellig mogelijk aankleden, en wat hiervoor belangrijk is, is decoratie! Elk dinertje is anders en heeft een ander thema, dus bepaal eerst het thema van je diner en wat voor sfeer je graag wilt hebben. Ga naar de winkel en kijk online naar leuke decoratiestukken die goed bij je thema passen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stel mooie kaarsen. Een decoratiestuk waar je in ieder geval nooit de mist mee in zal gaan, zijn bloemen. Plaats een stel mooie bloemen op de tafel. Wanneer het dinertje begint, kun je deze altijd verplaatsen naar de bijzettafels in de ruimte.

Matching, matching, matching

De ronde eettafel dek je natuurlijk met een kleed die mooi bij het thema van je diner past. Daar bovenop kun je altijd nog nog per gast een placemat plaatsen. Daar weer bovenop, plaats je het servies. Een belangrijk punt hierbij is dat je zorgt voor mooi servies dat allemaal met elkaar matcht. Zorg er dus voor dat al het servies op de tafel afkomstig is van dezelfde set. Een verschil in kleuren kan voor een leuk en speels effect zorgen, maar de matchende stijl is cruciaal. Op de borden plaats je weer de servetten, die natuurlijk ook met de rest van de servetten moeten matchen.

Maak het persoonlijk

Een ander leuk element bij een dinertje is om deze lekker persoonlijk te maken. Denk er bijvoorbeeld aan om van te voren te bepalen waar iedereen zit. Maak persoonlijke naamkaartjes, bijvoorbeeld met een mooie foto van jullie samen, zodat je gasten weten waar ze zitten. Daarnaast is het ook altijd leuk om een menukaart van het dinertje uit te schrijven. Wanneer je de kaarten met de hand schrijft, maak je het hele dinertje nog een stukje persoonlijker.

Met de juiste decoratie in huis, het matchende servies en de zelfgeschreven kaartjes heb je al een heel groot deel van je tafel gedekt. Nu het heerlijke eten nog, en de uitnodigingen kun je gaan versturen!

ook interessant

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: er staat een speciale gebeurtenis voor de deur en je wilt...

De problemen voor het WK in Brazilië, dat over zestien dagen begint, beperken zich niet alleen tot de...