Search
Close this search box.
Rijkste Nederlandse sporters

Maar één voetballer: dit zijn de vijf rijkste Nederlanse sporters

In een wereld waar de linksback van FC Emmen al een ton per jaar verdient, zijn er uiteraard genoeg miljonairs in het Nederlands sportlandschap. Maar wie hebben er eigenlijk het meeste geld? Dit zijn de vijf rijkste sporters van Nederland volgens Quote.

In het kort:

5. Virgil van Dijk is de rijkste voetballer van Nederland

Alvast een kleine spoiler: er staat maar één voetballer in deze top vijf. Virgil van Dijk mag zich de rijkste nog actieve voetballer van Nederland noemen. De aanvoerder van Liverpool FC strijkt maar liefst dertien miljoen euro per jaar op. Op die manier tikt het natuurlijk al snel lekker aan. Dat betekent dat Virgil van Dijk beschikt over een vermogen van 37 miljoen euro. Daarmee troeft hij zijn voormalig Liverpool-maatje Georginio Wijnaldum af, die een vermogen heeft van 30 miljoen euro.

Virgil van Dijk staat op plek vijf in de lijst met rijkste sporters van Nederland
© Instagram: @Virgilvandijk

4. Andrelton Simmons heeft een vermogen van 53 miljoen

Andrelton wie? Behoudens de echte honkballiefhebbers hebben de meesten waarschijnlijk nooit van hem gehoord. De Curaçaose/Nederlandse honkballer speelt als korte stop en heeft jarenlang in de Major League Baseball gespeeld. En daar kun je net even wat lekkerder verdienen dan in het voetbal. De international van het Nederlands team sloeg zeventig homeruns in zijn loopbaan en heeft daarmee een vermogen van 53 miljoen euro bij elkaar gespeeld.

Andrelton Simmons staat op plek vier in de lijst met rijkste sporters van Nederland
© Instagram: @Andrelton2

3. Max Verstappen opent top drie rijkste sporters

Max Verstappen mag dan wel de meest populaire sporter van Nederland zijn, maar om ook de rijkste te worden, moet hij nog even doorsparen. De wereldkampioen Formule 1 mag jaarlijks tientallen miljoenen aan salaris bijschrijven, maar voorlopig wordt zijn vermogen geschat op 65 miljoen euro. Even ter vergelijking: zijn grote concurrent in de afgelopen jaren, Lewis Hamilton, heeft een geschat eigen vermogen van bijna 300 miljoen euro. Gelukkig heeft Verstappen nog heel wat jaartjes voor de boeg.

Max Verstappen staat op plek drie in de lijst met rijkste sporters van Nederland
© Instagram: @Maxverstappen1

2. Kenley Jansen is de op één na rijkste Nederlandse sporter

Het scheelt niet veel of Kenley Jansen bereikt de magische grens van 100 miljoen euro. Net als Andrelton Simmons heeft Jansen zijn geld voornamelijk verdiend in de Major League Baseball en ook Jansen is geboren op Curaçao. Jansen speelt als pitcher, maar kampt ook al vele jaren met hartproblemen. Daardoor heeft hij de nodige wedstrijden gemist en had hij waarschijnlijk een nog veel hoger eigen vermogen kunnen hebben. Toch doet Kenley Jansen het met een vermogen van 93 miljoen euro zeker niet verkeerd.

Kenley Jansen is de op één na rijkste Nederlandse sporter
© Instagram: @Kenleyjansen74

1. Xander Bogaerts is de rijkste sporter van Nederland

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ook de rijkste sporter van Nederland zijn geld verdient in het honkbal. Xander Bogaerts heeft momenteel een vermogen van 156 miljoen euro! In 2019 tekende Bogaerts een contract bij de Boston Red Sox, dat hem de komende zeven jaar een totaalbedrag van 132 miljoen euro garandeerde. Dat betekent dat Bogaerts elk jaar nog een kleine twintig miljoen euro bij mag schrijven en dus kunnen we de korte stop ook de komende jaren nog wel bovenaan deze lijst verwachten.

De rijkste sporter van Nederland is Xander Bogaerts
© Instagram: @Thexman2

ook interessant

Topvoetballers met een laag salaris, dat lijkt iets uit de jaren 60. Toch bestaan er nog sterspelers die...

Wat is het vermogen van John van 't Schip eigenlijk? En wist je dat hij een beeldschone dochter...
Hij is een van de beste darters aller tijden, maar wat verdient hij eigenlijk? Dit is het vermogen...
Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en meer: een overzicht van het vermogen en de vriendinnen van de...

Met een afgekeurd doelpunt en piekfijne assist liet Sebastien Haller van zich spreken bij zijn debuut. Dat mag...

Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....