Search
Close this search box.
Het salaris van Denzel Dumfries

Welk salaris krijgt Denzel Dumfries elke maand bij Inter?

Denzel Dumfries is de afgelopen jaren van talentvolle back uitgegroeid tot sterkhouder van zowel Inter Milaan als het Nederlands elftal. Als wingback rijgt hij de doelpunten en assists aaneen, terwijl hij ook verdedigend zijn mannetje staat. Maar wat is het salaris van Denzel Dumfries eigenlijk bij Inter?

In 2014 brak hij door bij Sparta en via Heerenveen en PSV kwam hij uiteindelijk bij Inter terecht. Het lukte zijn Nederlandse clubs uitstekend om de hoogte van zijn salaris binnen de clubmuren te houden. Wel sprak Denzel Dumfries in het Algemeen Dagblad over zijn salaris tijdens corona. Hij speelde toen voor PSV, waar hij aanzienlijk minder verdiende dan in Italië, en gaf aan graag salaris in te leveren om de club te helpen.

Salaris van Denzel Dumfries bij Inter
© Instagram: @Ddumfries2

“Ik heb ook nooit echt een mening over of salarissen in het voetbal uit de hand zijn gelopen”, vertelt Dumfries aan de krant. “Ik vind het geen oneerlijk verdiend geld. PSV heeft ons een voorstel gedaan. Ik kan niet in ieders portemonnee kijken, maar de bereidheid om mee te denken is er zeker.”

Salaris van Denzel Dumfries bij Inter
© Instagram: @Ddumfries2

In de zomer van 2021 speelde Dumfries namens Nederland een ijzersterk EK. Dat was ook in Italië opgevallen, want al snel klopte Inter op de deur in Eindhoven. De in Inter gespecialiseerde website SempreInter meldde dat de club inclusief bonussen veertien miljoen euro op tafel legde voor Dumfries en openbaarde ook zijn salaris.

Salaris van Denzel Dumfries bij Inter Milaan
© Instagram: @Ddumfries2

Salaris Denzel Dumfries bij Inter

Dumfries verdient naar verluidt namelijk ruim drie miljoen euro per jaar. Een prima salaris voor de rechtsback van het Nederlands elftal, maar gezien zijn enorme bijdrage afgelopen jaar, lijkt daar nog wel rek in te zitten. Zo werd hem in de zomer van 2022 een nog veel hoger salaris door zijn neus geboord.

Salaris van Denzel Dumfries bij Inter
© Instagram: @Ddumfries2

Volgens The London Evening Standard zou hij namelijk bovenaan de lijst van Chelsea hebben gestaan. Transferspecialist Fabrizio Romano meldde zelfs dat de Engelsen een bod van 30 miljoen euro bij Inter hebben neergelegd, maar dat Inter meer geld wilde zien.

Waar gaat het salaris van Dumfries heen?

Denzel Dumfries heeft een deel van zijn salaris geïnvesteerd is een superluxe pand in Barendrecht. Het penthouse is 220 vierkante meter en heeft ook nog een fraai dakterras van 100 m2. Dumfries kocht het huis ooit voor een miljoen euro, maar dat zal inmiddels wel flink meer waard zijn.

ook interessant

Waar betaalt hij al die auto's van? Nou, het salaris van Memphis Depay is gigantisch. En dan leverde...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Vijf speelsters van de Verenigde Staten trekken ten strijde tegen de Amerikaanse voetbalbond. De dames wonnen vorig jaar...

Het salaris van Max Verstappen is 55 miljoen euro per jaar! Daarmee is hij by far de rijkste...

Er zijn veel redenen om geld te sparen. Het kan je helpen in de toekomst, het kan je...

Hij is een van de beste darters aller tijden, maar wat verdient hij eigenlijk? Dit is het vermogen...