Search
Close this search box.
Salaris van Nederlands elftal spelers

Salarissen van het Nederlands elftal: 6 topverdieners in 2022

We nemen een kijkje in de salarissen van het Nederlands elftal. Oranje heeft met wereldtoppers als Memphis Depay, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong weer goud in handen. Maar wie van onze topvoetballers verdient het meest? Dit zijn de bestverdienende spelers van het Nederlands elftal op een rijtje:

Stefan de Vrij

De Vrij is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

De Vrij moet bij Oranje het bankje warm houden, en kan ook bij Internazionale niet meer op speeltijd rekenen. Toch betaalt de Italiaanse topclub hem een prima salaris. De oud-Feyenoorder is na De Ligt de bestbetaalde Nederlander van de Serie A. Hij vangt 3,8 miljoen per jaar, blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport.

Memphis Depay

Memphis is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Memphis Depay maakte afgelopen jaar eindelijk zijn droomtransfer naar FC Barcelona. Het salaris van Depay is daardoor flink gekelderd. Was hij eerst een loon van zeven miljoen per jaar gewend, om de club tegemoet te komen moest hij hier 30 procent van inleveren. Toch heeft hij nog steeds één van de hoogste salarissen van het Nederlands elftal.

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

‘Gini’ kwam afgelopen jaar binnen in Quote‘s lijstje van rijkste Nederlandse sporters en maakte deze zomer een transfer naar AS Roma, door een gebrek aan speeltijd bij Paris Sain-Germain. Het salaris van Wijnaldum was maar liefst 9,5 miljoen euro in Parijs. Daarmee heeft hij één van de hoogste salarissen van het Nederlands elftal. Helaas raakte hij onlangs wel zwaar geblesseerd, waardoor het maar de vraag is of hij het WK haalt.

Matthijs de Ligt

De Ligt is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

De Ligt maakte dit seizoen de overstap van Juventus naar Bayern München, voor 80 miljoen euro. Ook het salaris van De Ligt bij Bayern is duizelingwekkend: tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar, schrijft Sky Sports. In Italië was De Ligt al de best verdienende speler van de Serie A.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is een grootverdiener van het Nederlands efltal
© Pro Shots

Er wordt altijd veel verwacht van Frenkie de Jong bij Barcelona. Dat mag ook wel, gezien het jaarsalaris dat de middenvelder gestort krijgt. Spaanse bronnen vertelden De Volkskrant dat het salaris van De Jong in Catalonië 16 miljoen(!) per jaar is!

Virgil van Dijk

Salaris Van Dijk
© Pro Shots

Ondanks het nodige blessureleed is Van Dijk al jaren de onomstreden aanvoerder van het Nederlands elftal. Zijn heldendaden bij Liverpool maken hem één van de bestverdienende spelers van de club. Volgens The Athletic komt het salaris van Van Dijk neer op 13 miljoen euro per jaar.

Andere grootverdieners Nederlands elftal

Grootverdieners Nederlands elftal
© Pro Shots

Hoewel deze mannen er bovenuit steken, zijn er veel meer Oranje-spelers die bij hun club een vorstelijk salaris verdienen. Wat bijvoorbeeld te denken van Cody Gakpo of Steven Bergwijn?

En wat is het salaris van Louis van Gaal?

© Pro Shots

Voor het geld hoeft Louis van Gaal het al lang niet meer te doen, want de gevierde trainer harkte een vermogen van 30 miljoen bij elkaar. Toch betaalt de KNVB hem nog een lieve som voor zijn diensten. Het salaris van Van Gaal zou 1,2 miljoen euro per jaar bedragen. Natuurlijk een schijntje met de andere mannen in dit lijstje.

Meer over het Nederlands elftal

ook interessant

Voor het geld hoeft hij het echter niet te doen. Het geschatte vermogen van Hedwiges Maduro is namelijk...

Meer dan een half miljoen pietermannen krijgt die voor zijn werk bij de NPO: Matthijs van Nieuwkerk. Belachelijk,...

Het salaris van Wijnaldum ging flink in de lift toen hij van Liverpool naar Paris Saint-Germain overstapte. Dat...

Kylian Mbappé wordt gezien als de natuurlijke opvolger van klasbakken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch ontbreekt een...

Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...
Hoe hoog zijn de salarissen van de PSV-spelers eigenlijk? De Eindhovenaren willen in het spoor blijven van de...