Search
Close this search box.
Wat verdient Frank de Boer

Hoeveel verdient bondscoach Frank de Boer eigenlijk?

Lang niet iedereen ontving het met gejuich, maar feit blijft dat Frank de Boer onze bondscoach is op het EK. Vooral een prestigeslag voor Frankie, want voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. De trainer sleepte bakken met geld binnen in zijn rijke voetbalcarrière. Als trainer ging hij daar vrolijk mee verder. Hoeveel verdient Frank de Boer als bondscoach en wat is zijn vermogen?

Als het over geld gaat kom je al snel bij Quote terecht. Het maandblad schatte Frank’s vermogen in 2017 op 23 miljoen euro. Dat geld voetbalde hij bij elkaar bij clubs als Ajax en FC Barcelona, maar ook als trainer bij Ajax verdiende De Boer als een tierelier. Naar verluidt streek hij in Amsterdam één miljoen euro per jaar op.

Wat verdient Frank de Boer als bondscoach?
© Instagram

De Boer cashte ook met mislukte avonturen bij Internazionale en Crystal Palace

En dan hebben we Frank’s kortstondige verblijven bij Internazionale en Crystal Palace niet eens meegeteld. De club uit Milaan zette hem na 84 dagen op straat. Voor bewezen diensten kreeg De Boer een oprotpremie van 1,5 miljoen. In Londen, bij Crystal Palace, verging het Frank niet veel beter. Sterker nog, daar moest hij na 77 dagen inrukken. Dit keer met 2,5 miljoen, dat wel.

Na een teleurstellende Europese carrière vertrok De Boer naar de andere kant van de plas en ging als coach bij Atlanta United aan de slag. Het is onduidelijk wat hij daar in twee jaar verdiende. Ga er in ieder geval maar vanuit dat het vermogen van de coach en oud-voetballer de 30 miljoen euro ver overstijgt.

Wat verdient Frank de Boer als bondscoach?

Is het bondscoachschap van het Nederlands elftal dan een erebaan? Niet bepaald. Zo streek Ronald Koeman naar zeven miljoen per jaar op, terwijl Bert van Marwijk het in zijn hoogtijdagen met bijna 2 miljoen deed. Vermoedelijk komt het salaris van Frank de Boer meer in de buurt van laatstgenoemde. Kortom: Frank heeft genoeg geld op zijn rekening om zijn vrouw en dochters prachtige vakanties te bezorgen.

© Instagram

ook interessant

Wat is het salaris van Ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Malacia eigenlijk? En wie verdienen het meest?...

Vijf speelsters van de Verenigde Staten trekken ten strijde tegen de Amerikaanse voetbalbond. De dames wonnen vorig jaar...

Er zijn veel redenen om geld te sparen. Het kan je helpen in de toekomst, het kan je...

Ieder jaar wordt weer bekendgemaakt wat alle spelers in de Serie A van Italië verdienen. De Italiaanse sportkrant...

Hij wordt gezien als de beste middenvelder van de Premier League en daar wordt hij ook naar betaald....
Het salaris van Max Verstappen is 55 miljoen euro per jaar! Daarmee is hij by far de rijkste...