Search
Close this search box.
kantoor-met-veel-kleuren-en-tafeltennis

De werking van Kleuren op Kantoor

Een kantoorruimte moet zowel rust als inspiratie uitstralen. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit en creativiteit. Je brengt gemiddeld zo’n 8 à 9 uur per dag door op kantoor. Het is dan wel zo fijn om er een fijne omgeving van te maken. Kleuren spelen hierbij een grote rol. Tijd om de juiste farrow and ball verf uit te zoeken en de kantoorruimte een kleur te geven!

De juiste kleur kiezen

Kleuren hebben een groot effect op je kantoor of werkruimte. Als je veel rust en concentratie nodig hebt tijdens het werken, dan zijn knalkleuren zoals rood of geel niet aan te raden. Wanneer je een creatief beroep hebt, zullen zulke vrolijke tinten juist wel weer een positief effect kunnen hebben. Ook moet je rekening houden met de lichtinval. Is er weinig lichtinval, dan zijn lichte kleuren zoals roomwit of pastelkleuren juist hele goede kleuren om het kantoor op te lichten. Voor een zakelijke omgeving wordt er vaak gekozen voor grijstinten. Grijstinten op de muur met bijvoorbeeld groene en blauwe kleuraccenten zullen zorgen voor een serieuze en zakelijke uitstraling en stralen vertrouwen en rust uit.

Psychologische werking

Naast dat kleuren sfeer geven aan een ruimte, hebben ze ook een psychologische werking. Het kan dan ook een groot effect op de concentratie en productiviteit hebben. Elke kleur heeft een bepaalde betekenis en werking op de mens. Zo staat bijvoorbeeld blauw voor evenwicht en balans en groen voor hoop. Beide kleuren geven rust aan een ruimte. Fellere kleuren zoals geel en oranje staan juist weer voor creativiteit, blijschap en energiek. Het zijn dan ook kleuren die inspirerend en motiverend kunnen werken bij een creatieve baan. Kleuren zoals paars of rood worden vaak alleen als accent gekozen op kantoor. Rood kun je dan ook beter beperkt gebruiken, aangezien de kleur heftige emoties oproept. Paars is ook weer een aanwezige kleur en roept emoties zoals ontspanning en kracht op.

De juiste muurverf

Als je een muur gaat verven op kantoor is het belangrijk dat je hier de juiste muurverf voor gebruikt. Houdt hierbij rekening met de soort kleur en de ondergrond waar je het op gaat aanbrengen. Bij bepaalde muren of ondergronden moet je bijvoorbeeld een primer gebruiken om een mooie dekking te krijgen. Ook moet je rekening houden dat je bijna altijd wel meerdere lagen aan moet brengen. Je kunt ervoor kiezen om een gehele muur in 1 kleur te verven, maar je kunt hier ook creatief mee zijn. Kies bijvoorbeeld voor een lichtere kleur aan de randen en laat dit mooi in elkaar overlopen. Zo krijg je meer diepte in de muur, wat weer een ruimtelijk effect zal geven.

ook interessant

Nu online winkelen voor veel consumenten de norm wordt, verwachten mensen een breed scala aan bezorgopties. Met de...

De recente goedkeuring van de Bitcoin ETF is een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van financiën en cryptocurrency....

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers eigenlijk in 2023/24? We zetten voor je op een rijtje...

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog...

Het is voor bedrijven en gemeenten uiterst belangrijk om hun bedrijfsterreinen goed te beschermen tegen criminelen en ongewenste...

Bij PSG verdien Messi 40 miljoen euro per jaar, minder dan bij Barca. Met bonussen en sponsordeals loopt...