Search
Close this search box.

Dit is het Vermogen van Kwebbelkop (Bizar!)

Kwebbelkop is de meest succesvolle YouTuber van Nederland. De boomers onder ons zullen vast denken: wat online filmpjes opnemen, daar is toch geen droog brood mee te verdienen? Nou, ga er maar even bij zitten. Want het vermogen van Kwebbelkop bestaat uit miljoenen. En nog veel ook.

Het vermogen van Kwebbelkop

Wat is het vermogen van Kwebbelkop?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Kwebbelkop heeft namelijk een gigantisch vermogen opgebouwd. Hij begon als Nederlandse YouTuber met Pokémon-video’s en merkte al snel dat zijn content aansloeg. Daarin heeft hij één (voor zijn portemonnee) cruciale beslissing genomen. Hij besloot in zijn video’s Engels te gaan praten, waardoor zijn kanaal internationaal een hit werd.

Het vermogen van Jordi van den Bussche is 14 miljoen euro

Inmiddels heeft Kwebbelkop meer dan 15 miljoen abonnees op YouTube en zijn zijn video’s meer dan 7 miljard (!) keer bekeken. Het in financiën gespecialiseerde blad Quote rekende uit dat hij in 2016 al meer dan 100.000 euro per maand verdiende. In de afgelopen jaren zijn zijn views, abonnee-aantallen en dus ook inkomsten alleen nog maar hoger geworden. Naar schatting van Quote heeft Kwebbelkop op dit moment een vermogen van 14 miljoen euro.

Kwebbelkop auto

Echte naam is Jordi van den Bussche

Kwebbelkop, een leuke naam voor YouTube, maar uiteraard is dat niet zijn echte naam. Eigenlijk heet hij Jordi Maxim van den Bussche. Jordi is geboren in Amsterdam en woonde samen met zijn ouders in een sociale huurwoning. Voordat Jordi steenrijk werd, was het nogal eens op een houtje bijten in de familie Van den Bussche. Inmiddels is dat wel anders. De vader van Jordi is overleden, maar hij heeft zijn moeder in dienst genomen als adviseur. Geen heel spannende taak, maar daarmee zorgt Jordi er wel voor dat zijn moeder een heerlijk leventje kan leiden, na jaren keihard werken.

Kwebbelkop kunst

Zelf werkt Jordi zich ook niet meer uit de naad. In de beginperiode van zijn YouTube-carrière uploadde hij zelfs meerdere video’s per dag. Dat zorgde enerzijds voor een enorme groei, maar anderzijds ook voor een burn-out. Daarom heeft Kwebbelkop inmiddels bepaalde regels voor zichzelf opgesteld. Hij doet uit principe na 17.00 uur nooit meer iets aan werk. Daarnaast is hij in het weekend vrij. Een vrij normale baan dus, met een vrij abnormaal salaris.

Kwebbelkop huis

Kwebbelkop investeert in kunst

Iemand die sinds 2016 al zo veel geld verdient, die zou toch een veel hoger vermogen moeten hebben dan 14 miljoen euro? Dat klopt, maar Kwebbelkop is ook een slimme investeerder. Niet alleen heeft hij veel geld zitten in bitcoins en andere cryptovaluta, maar hij investeert ook in kunst. In 2023 ging WTFinance langs bij Jordi om zijn kunstcollectie te aanschouwen. Op dat moment was die collectie al meer dan een half miljoen euro waard. Daarnaast startte hij zijn eigen platform in digitale kunst.

Ook investeert Jordi flink in vastgoed. Dat is, vooral in deze tijd, natuurlijk een goudmijntje. Hij bezit diverse grachtenpandjes in Amsterdam en garagepanden in Zaandam. Al die panden heeft hij ooit voor een relatief laag bedrag aangeschaft en zou hij nu met flinke winst weer kunnen verkopen. Niet heel chic, maar commercieel gezien natuurlijk wel heel slim.

In welk huis woont Kwebbelkop?

En uiteraard heeft Kwebbelkop ook een prachtig huis voor zichzelf op de kop getikt. Hij woont in een extreem luxe penthouse in hartje Amsterdam. Dat heeft hij voor vele miljoenen aangeschaft en volledig laten verbouwen. Inmiddels woont hij in een appartement dat hij samen met een architect volledig zelf heeft in mogen richten. Er was alleen één ding dat hij nog miste: een zwembad op het balkon. Specialisten vertelden hem dat dat op achttien hoog niet mogelijk was. Want hoe krijg je dat in vredesnaam naar boven?

Nou, Jordi is geen opgever. Hij belde net zo lang tot er een partij was die het wel aandurfde. Uiteindelijk heeft die partij met een enorme hijskraan het kant-en-klare zwembad zo naar boven getakeld. “Dat was een leuk idee, maar het was ook doodeng. Dat doe ik nooit meer”, zei Jordi daar later over. Maar eerlijk is eerlijk: dat maakt zijn appartement wel écht tot een droomhuis. Benieuwd naar hoe zijn miljoenenstulpje eruitziet? Neem dan hier een kijkje!

Het appartement van Kwebbelkop Het penthouse in Amsterdam van Jordi van den Bussche

ook interessant

Wanneer je vandaag de dag kleine kinderen vraagt wat ze later willen worden, zullen velen antwoorden dat ze...

Je wilt meer met je geld, want het staat nu stof te vergaren op je spaarrekening. Je hebt...

Mart Hoogkamer zwemt tegenwoordig niet meer in Bacardi Lemon, maar in al zijn centon. De volkszanger heeft in...

Bij de NOS werken veel bekende gezichten. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...