Search
Close this search box.
Salaris en vermogen Wout Weghorst

Dit is het torenhoge salaris en vermogen van Wout Weghorst

Tien jaar geleden nog bij FC Emmen, nu in de spits van Manchester United. Wout Weghorst beleeft op dit moment een droom. Maar wat houdt hij over aan zijn fraaie carrière? Weghorst heeft op dit moment een jaarsalaris van zeven miljoen euro en een geschat vermogen van tien miljoen.

In het kort:

Wout Weghorst heeft al meer dan 170 doelpunten gemaakt in zijn loopbaan. Daarmee begon hij bij FC Emmen en via Heracles Almelo kwam hij bij AZ terecht. Zijn buitenlandse avontuur begon bij VfL Wolfsburg en daarna verkaste hij naar Burnley. Na een uitleenbeurt aan het Turkse Besiktas is het nu de beurt aan Manchester United om hem voor een halfjaar te huren.

Salaris van Weghorst bij Wolfsburg

Wat Weghorst in zijn periode in Nederland verdiende aan salaris is onbekend. In totaal speelde hij er zes jaar en naar schatting heeft hij in die periode 1,5 miljoen euro verdiend. Zijn salaris in het buitenland is wel bekend. Zo weet het Duitse medium Footballtransfers dat Weghorst in zijn laatste jaar bij Wolfsburg maar liefst 3,5 miljoen euro opstreek per seizoen.

Wout Weghorst verdiende 3,5 miljoen euro bij VfL Wolfsburg
© Instagram: @Wout.weghorst

Dat contract tekende hij medio 2019, waardoor hij in zijn eerste seizoen waarschijnlijk een stuk minder verdiende. Na een uitstekende periode in Duitsland met zeventig goals, had Weghorst, die in 2022 nog maar anderhalf jaar contract had, niets te klagen over interesse. Toch bleef een toptransfer uit, want clubs haakten af doordat Weghorst weigerde zich te laten vaccineren.

Salaris van Weghorst bij Burnley

Burnley hapte wel toe en legde ruim zeventien miljoen euro op tafel voor de Nederlander en nam zijn volledige salaris over. Zijn Burnley-salaris was Besiktas wat te gortig, dus moest Weghorst salaris inleveren om op huurbasis naar Turkije te verkassen na een mislukt jaar in Engeland. Volgens het Turkse Sporx bedroeg het jaarsalaris van Weghorst bij Besiktas 2,7 miljoen euro per jaar.

Het salaris van Wout Weghorst bij Burnley is 3,5 miljoen euro per jaar
© Instagram: @Wout.weghorst

Salaris van Weghorst bij Manchester United

Na een succesvol WK van Weghorst, zag het Manchester United van Erik ten Hag in hem een welkome versterking voor de spitspositie. Volgens The Mirror heeft Weghorst daarmee niet alleen sportief, maar ook financieel een flinke slag geslagen. Weghorst verdient bij Manchester United een jaarsalaris van zeven miljoen euro. Wel zuur dat hij in de zomer van 2023 weer terug moet naar zijn salaris van 3,5 miljoen bij Burnley.

Wout Weghorst heeft een jaarsalaris van 7 miljoen euro bij Manchester United
© Instagram: @Wout.weghorst

Vermogen van Wout Weghorst

Alles bij elkaar opgeteld heeft Weghorst een salaris bij elkaar gesprokkeld van een kleine twintig miljoen euro. Daar gaat uiteraard nog een hoop belasting vanaf en het leven is ook zeker niet gratis. Daarom wordt het vermogen van Weghorst op dit moment op tien miljoen euro geschat. Maar goed, niet dat Weghorst het nodig heeft, want hij komt uit een hele rijke familie.

Het vermogen van Wout Weghorst is tien miljoen euro
© Instagram: @Wout.weghorst

 

 

ook interessant

Televisiepresentatrice Charlie Webster kwam gisteren met een schokkende onthulling. Zij kondigde in BBC’s Newsnight aan niet langer aan...

Een heel oud nagemaakt voetbalspelletje met een 8-bit Champions League-theme. Tegenwoordig gaat het allemaal snel met FIFA en...

De FIFA heeft gesproken: Lionel Messi is de beste speler van het WK. Dus niet Arjen Robben, James...

België stond op de rand van uitschakeling, maar wist in een bizarre achtste finale de winst tegen Japan...

Luis Suárez heeft in een interview met de Engelse pers aangegeven dat hij spijt heeft van twee fouten...

Orlando Engelaar, kennen we hem nog? De oud-PSV’er trapt tegenwoordig een balletje bij Melbourne Heart en overtrefte gisteren...