Search
Close this search box.
pvc vloer wordt aangelegd-min

Ontdek de vele voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren worden steeds populairder. Maar hoe komt het dat deze zo succesvol zijn? En, minstens zo belangrijk om te weten, wat zijn de voordelen van zo’n type vloer? Om dit te weten te komen nemen we je mee in de wereld van PVC. De drie letters vormen een afkorting voor polyvinylchloride, een woord dat je snel mag vergeten. Simpeler uitgelegd betekent het dat het kunststof is met een aantal belangrijke kenmerken. Zo is PVC licht van gewicht, brandvertragend, slijtvast, waterdicht, recyclebaar, eenvoudig te verwerken en makkelijk schoon te maken. Ideaal dus voor het vervaardigen van vloeren. Wat ook zo fijn is: een PVC vloer kan over vloerverwarming worden gelegd.

Welke PVC vloer past bij jou?

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een klik- en plakvariant. Wat de beste PVC vloer voor jou is hangt af van een aantal factoren. Zo is het bij plak PVC belangrijk dat de ondervloer geëgaliseerd is. Bij een klik PVC vloer zit vaak al een geïntegreerde ondervloer, dus dat is een groot voordeel. Een ander voordeel van klik PVC is dat het makkelijker zelf is te leggen dan plak PVC. Je klikt de kopse kanten en de breedtes eenvoudig aan elkaar terwijl het lijmen een precisiewerkje is wat je misschien beter aan een vakman over kunt laten. Nog een voordeel van klik PVC vloeren is dat je deze weer relatief makkelijk uit elkaar kunt halen. Handig wanneer je gaat verhuizen en de vloer mee wilt nemen of als er een deel vervangen moet worden. Nadeel van klik PVC is echter dat het, ten opzichte van plak PVC, wat langer duurt voordat de warmte van de verwarming door de vloer is.

Verschillende varianten

Of je nu houdt van een lichte vloer of je voorkeur uitgaat naar een donkere kleur: PVC vloeren kent vele varianten. Liefhebber van de houtlook, visgraat, Hongaarse punt, tegels, betonlook of fantasierijke motieven? Bij een PVC vloer kan het allemaal. Zo past het altijd perfect bij je interieur smaak. Laat dezelfde vloerstijl doorlopen op de gehele boven-of benedenverdieping van je woning of kies voor gewaagde combinaties in elke afzonderlijke ruimte. Wist je trouwens dat je de trap ook prima kunt bekleden met PVC? Hiermee is het overal toepasbaar in je huis, zelfs in vochtige ruimtes. Want de sterke toplaag en de waterbestendigheid maken een PVC vloer zelfs geschikt voor een badkamer.

Gemakkelijk te onderhouden

Nog niet geheel overtuigd om voor een PVC vloer te kiezen? Laten we je dan net dat extra zetje in de goede richting geven. PVC vloeren zijn geluiddempend en makkelijk te onderhouden. Even reinigen met de stofzuiger, vloerwisser of bezem: het kan allemaal. Vieze vlekken op de vloer door de kinderen en/of huisdieren? PVC is waterbestendig waardoor je de boel weer heerlijk schoonmaakt met een frisse dweilbeurt. Ga voor een makkelijk, stijlvol, oersterk en mooi in je interieur en kies voor een PVC vloer.

ook interessant

Het sprookjeshuwelijk van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau kwam in 2019 tot een bruut einde. Wes en Yo...

Op de rand van industrieterrein Lorentz, waar voorheen Silo 6 zijn zware silo’s liet pronken als stoere wachters,...

Met bijna een derde van de werknemers die thuiswerken, is het geen wonder dat “ergonomische stoel” een veelvoorkomend...

115 Champions League-wedstrijden heeft Lionel Messi er al op zitten. Dan heb je dus behoorlijk wat shirtjes geruild,...

Voor de meeste mensen is de badkamer niet meer dan een plek waar ze zich in de ochtend...

Profvoetballers hebben over het algemeen niets te klagen als het om salaris gaat. De meeste spelers van het...