Search
Close this search box.
6 dingen die je niet wist dat je kon doen in Whatsapp

Je wist niet dat je deze 6 dingen kon doen met Whatsapp

De kans is groot dat je vijf minuten geleden nog een appje hebt verstuurd of er net één binnenkrijgt. Maar je kunt meer met de verslavende chat-app dan je denkt. Zes tips om tijd te besparen én ongemakkelijke momenten te voorkomen.

6. Actieve groepsapps (tijdelijk) de mond snoeren

Heel lollig al die groepsapps, maar soms wil je effe wat rust aan je kop. Dat kan: swipe de groep naar links, kies voor Meer en klik op Dempen. Daar kun je kiezen hoe lang je appjes uit de groep niet wilt zien.

Groepsapp Lol
© De Speld

5. Belangrijke berichten voor later bewaren

Wil je een bepaald bericht gemakkelijk terugvinden, omdat er bijvoorbeeld een adres instaat? Tap dubbel op een bericht en kies voor het sterretje. Als je op de naam van de persoon tapt, kun je je je ‘gelikete’ berichten zien onder Berichten met ster.

Whatsapp-bericht met ster
© Whatsapp

4. Hetzelfde bericht naar meer personen sturen, maar niet in een groepsapp

Wil je een appje sturen naar meerdere mensen, maar doe je dat liever niet in een groepsapp? Met de knop Verzendlijsten kies je een aantal contacten en kun je ze afzonderlijk hetzelfde bericht sturen. Voelen ze zich extra speciaal, maar hoef jij niet meer moeite te doen.

Whatsapp verzendlijst

3. Zo vind je oude groepsapps makkelijk terug

Whatsapp bestaat al een tijdje, dus grote kans dat je een paar 100 chats open hebt staan. Onhandig als je op zoek bent naar een specifiek bericht van lang geleden. Als je een oudere groep zoekt, maar niet door al je chats wil scrollen, kun je de groep ook via een persoon vinden. Tap op hun naam in de chat met de betreffende persoon. Je krijgt dan precies te zien in welke groepen hij met jou zit.

2. Houd beschamende Whatsapp-foto’s uit je fotogalerij

Het awkward moment dat je oma een naaktfoto ziet die in een groepsapp is verstuurd… Waarom komen die pics dan ook automatisch in je fotogalerij terecht? Zo voorkom je het: Instellingen -> Chatinstellingen -> Zet het vinkje bij ‘Bewaar ontvangen media‘ uit. Op Android ga je naar Instellingen -> Datagebruik en haal je alle vinkjes weg onder Media auto-download.

Awkward Whatsapp
© Twitter

1. Whatsapp op je werk of school-pc

Geen baas (of leraar) vindt het leuk dat je constant je telefoon pakt om je appjes te checken, dus doe het gewoon sneaky! Door Whatsapp op je computer te gebruiken, dus. Web.whatsapp.com is de plek waar je moet zijn. De QR-code om toegang te krijgen scan je door naar Instellingen -> Whatsapp Web te gaan.

ook interessant

We zien Dani Alves vaak in opvallende outfits, maar ditmaal maakte de Braziliaan het erg bont met zijn kapsel. De...

Een nieuwe Europa Cup is voor PSV ver weg na de blamage van gisteravond, een prijs die de...

Ajax is kampioen! In Almelo speelde Ajax 1 – 1 gelijk tegen Heracles. Wederom kwam het doelpunt op...

Theo Lucius lijkt helemaal de weg kwijt in deze bizarre video, waarin hij een brandend waxinelichtje achterover slaat. Bij...

Je kunt erover twisten of FIFA 19 genoeg veranderingen heeft om de hoge prijs – zo’n 60 euro...

Niks fijner dan een pikant seksschandaaltje op de zondagochtend, zo vindt The Sun. Ook vandaag komt de tabloidkrant met een opmerkelijk...