Search
Close this search box.
website bouwen schets 1

De ideale Website voor jouw Business: zo pak je het aan!

Als ondernemer in het digitale tijdperk kom je er niet onderuit: je moet online te vinden zijn! Een goedlopende pagina op verschillende sociale media is handig, maar een goede website is een echte must. Bij het maken van een mooie website komt een hoop kijken. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken over mogelijkheden, contactformulieren en lay-out en je domeinnaam checken. Met deze tips ontwikkel jij de ideale website voor jouw bedrijf.

De juiste host

Ga op zoek naar een fijn platform waarvandaan jij je website kunt hosten. Er bestaan ontzettend veel webhosts dus wees kritisch op prijzen en op mogelijkheden wat betreft buttons en lay-out. De meeste hosts werken met een maandtarief van ongeveer een tientje. Voor een paar euro extra heb je weer wat extra mogelijkheden die vaak pas handig zijn wanneer je al wat langer onderneemt en een groter bedrijf hebt.

Een slimme domeinnaam

white printer paper beside silver macbook

Met een slimme domeinnaam is jouw website makkelijk te vinden. Veel webhosts zijn gratis, maar dan staat hun naam ook in jouw domeinnaam. Het is in het kader van de professionaliteit het slimst om toch die paar euro per maand te betalen en gewoon te gaan voor een eigen domeinnaam. Probeer in je domeinnaam geen speciale tekens te gebruiken, alleen letters. Streepjes of andere speciale tekens maken jouw website alleen maar moeilijker te vinden.

Aantrekkelijke content

Wanneer mensen eenmaal op jouw website zitten, wil je natuurlijk dat ze daar ook even blijven en met een beetje geluk er ook voor kiezen om gebruik te maken van jouw producten of diensten. Een aantrekkelijke website bevat in eerste instantie een mooie vormgeving. Besteed dit eventueel uit, zodat het er niet uitziet als een middelbare school project. Je wilt geen standaard templates in de vormgeving herkennen. Daarnaast is het belangrijk om de website te vullen met aantrekkelijke content. Wissel korte stukjes tekst af met voldoende foto’s. Video’s werken altijd uitstekend. Blijf je website regelmatig updaten met nieuwe info, bijvoorbeeld nieuwe producten, verhalen van klanten of video’s waarin een dagje in jouw bedrijf gefilmd wordt. Door steeds nieuwe content te plaatsen hebben mensen een reden om jouw website steeds opnieuw te bezoeken.

Regelmatig optimaliseren

Een langzame website is voor veel mensen een reden om weg te klikken. Daarom is het belangrijk om regelmatig de snelheid van je website te testen. Door foto’s en video’s te comprimeren kun je de snelheid van je website bijvoorbeeld bevorderen. Ook kan het een slim idee zijn om eens in de zoveel tijd een aantal plugs te verwijderen die je eigenlijk niet gebruikt. Tot slot kan een zogenoemde CDN jouw website ook een stuk versnellen wanneer mensen die vanuit een ander land jouw website bezoeken.

ook interessant

Als je met een telelens in de bosjes van een bekende Nederlander wil liggen, heb je wel een...

Hij heeft zijn kunsten in Eindhoven voorlopig nog niet kunnen vertonen, maar we mogen er wat van verwachten....

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van cryptocurrency, heb je waarschijnlijk de term “tokenomics” gehoord. Maar wat...

De kans is groot dat je vijf minuten geleden nog een appje hebt verstuurd of er net één...

Geen seks of alcohol voor de wedstrijd, iedereen heeft er zijn of haar mening over. Bij de ene...

Bedrijven zien voordelen in digitaal bedrukken voor duurzaamheid en personalisatie van een verpakking. Traditionele druktechnieken zijn vaak niet...