Search
Close this search box.
Vermogen van Rico Verhoeven

Dit is het vermogen van kickboks-koning Rico Verhoeven

Als er in Nederland één persoon is waar je geen ruzie mee wilt, is het wel Rico Verhoeven. We schrijven dit artikel dan ook met enige aarzeling, maar we zijn natuurlijk wel benieuwd naar wat Rico nu eigenlijk aan kickboksen overhoudt. Dit is het vermogen van kickbokser Rico Verhoeven!

Het vermogen van kickboks-koning Rico Verhoeven
© Instagram

Op 21 juni 2014 werd Rico Verhoeven wereldkampioen zwaargewicht bij kickboksorganisatie GLORY. Dat was het moment van de definitieve doorbraak van Verhoeven in de vechtsport en zijn plek heeft hij nooit meer afgestaan. Maar liefst tien titelgevechten won hij allemaal. Een man die zo succesvol is in zijn sport, hoeveel verdient die eigenlijk?

Vermogen Rico Verhoeven groeit snel

Rico is niet alleen topsporter, maar ook ondernemer in hart en nieren. Hij heeft dan ook zijn eigen bedrijf met Rico’s Business B.V. In zijn beginjaren waren de jaarcijfers van zijn bedrijf in te zien bij de Kamer van Koophandel. Daardoor weten we dat Verhoeven in 2016 nog een vermogen had van 535.000 euro, maar dat dat bedrag twee jaar later al was verdrievoudigd naar anderhalf miljoen euro.

Rico Verhoeven steekt een deel van zijn vermogen in een auto
© Instagram

Vanaf 2018 zijn de cijfers afgeschermd en dus is niet met zekerheid te zeggen hoe groot het vermogen van Rico Verhoeven is. Wel kunnen we daar een inschatting van maken. Als kickbokser heb je geen vast maandsalaris, maar moet je het hebben van de vergoedingen per wedstrijd. Niet dat je direct medelijden met ze moet hebben, want een gevecht bij GLORY levert je standaard al 200.000 euro op.

Wat Rico Verhoeven verdient aan grote gevechten

Daar komt nog eens een halve ton bij als je je tegenstander knock-out slaat. Daarnaast verdien je aan de grote wedstrijden, die Rico vaak vecht, een stuk meer. Voormalig kickbokser Remy Bonjasky vertelt dat ze meer dan een half miljoen euro krijgen voor de grote gevechten. “En als dat niet zo is, dan moet hij op zoek naar een nieuwe manager.”

De kinderen van Rico Verhoeven komen niets tekort door zijn grote vermogen
© Instagram

Verhoeven verdient zijn geld niet alleen met kickboksen, maar heeft daarnaast nog een aantal schnabbels. Zo werkt hij onder meer samen met grote bedrijven als PFM Underwear, Samsung, Matrix Fitness en Land Rover. Ook sloot hij grote deals met McLaren en Spotify, lanceerde zijn eigen Rico fitness app en heeft hij een eigen kledinglijn.

Het vermogen van Rico Verhoeven

Daar komt nog bij dat Verhoeven een carrière als acteur ambieert en daar ook actief mee bezig is. Zo had hij de afgelopen jaren al rollen in twaalf verschillende films en was hij te zien in twaalf verschillende televisieprogramma’s. Al met al heeft hij dus diverse inkomstenbronnen en hoeft hij zeker niet op een houtje te bijten. Onze schatting is dat het vermogen van Verhoeven zo rond de zes miljoen euro ligt. Maar in het geval van Rico houden we graag een kleine slag om de arm…

Rico Verhoeven steekt deel van zijn vermogen in zijn huis
© Instagram

ook interessant

We wisten we al dat Fabia Capello 8,3 miljoen euro vangt als bondscoach van Rusland, maar 156.000 euro...

We hebben weer een Nederlandse trainer bij een topclub! Maar hoe zien de dochters van Erik ten Hag...
Het salaris van Max Verstappen is 55 miljoen euro per jaar! Daarmee is hij by far de rijkste...
Marco van Basten moet wel een aardig gevulde bankrekening hebben, toch? Jep. Zijn vermogen is 16 miljoen euro....

Het was elk jaar vaste prik in de transfergeruchten: Cristiano Ronaldo die in verband werd gebracht met zijn...

Dat vermogen van Sylvie Meis is zeventien miljoen euro. Maar heeft ze dat geld zelf verdiend, of komt...