Search
Close this search box.
Telefoonnummers van honderden BN'ers liggen op straat

Telefoonnummers van honderden BN’ers liggen op straat

Als je met een telelens in de bosjes van een bekende Nederlander wil liggen, heb je wel een adres nodig. Precies om die reden maakten sensatiefotografen Peter en Edwin Smulders een uitgebreid adressenboek met meer dan 400 bekende Nederlanders. Daarin stonden gegevens zoals e-mailadressen en telefoonnummers.

En je raadt het al: dat online bestand is gelekt.

RTL Nieuws zocht uit dat het adresboek 10(!) jaar lang openbaar op het internet stond, op de website waar ook hun foto’s terug te vinden zijn. Zo konden kwaadwillenden zonder moeite privégegevens van bekendheden als Gordon, Ruud Gullit, Hans Kraay jr. en Wilfred Genee achterhalen. Ook prinses Christina staat ertussen.

Een kwalijke zaak, maar het gezin Smulders zit er niet zo mee. “Ik heb het liever over dat RTL mijn foto’s zonder toestemming gebruikt”, zegt Peter (de vader van Edwin) in een reactie. Het lek is inmiddels gedicht door zijn hostingpartij.

Hackers zouden vervelende dingen kunnen doen met al die gegevens, legt een expert bij RTL Nieuws uit. Zo werden een paar jaar geleden naaktfoto’s van beroemdheden buitgemaakt door gerichte phishing-aanvallen op e-mailadressen en telefoonnummers.

ook interessant

Bedrijven zien voordelen in digitaal bedrukken voor duurzaamheid en personalisatie van een verpakking. Traditionele druktechnieken zijn vaak niet...

Bedrijven zijn tegenwoordig voor hun taken afhankelijk van digitale methoden. De meeste bedrijven hebben een snelle internetverbinding nodig...

Hij heeft zijn kunsten in Eindhoven voorlopig nog niet kunnen vertonen, maar we mogen er wat van verwachten....

In het digitale tijdperk, waar zelfs je kat een e-mailadres lijkt te hebben, is toegang tot je inbox...

De beste voetballer van de wereld, Lionel Messi, stond voor een Japans computerspel oog in oog met een...

Geen seks of alcohol voor de wedstrijd, iedereen heeft er zijn of haar mening over. Bij de ene...