Search
Close this search box.
crypto-trader.jpg

Luxueus Leven Zonder je Handen Vies te Maken

Steeds meer mensen willen een luxueus leven leiden, zonder hard werk te verrichten. Toch zijn er maar weinig baantjes waarbij het geld je aan komt waaien. Om een luxueus leven te leiden, ben je daarom vaak afhankelijk van een tweede baan. Helaas houdt je met een tweede baan weinig vrije tijd over. Hierdoor maak je wel extra geld, maar heb je nauwelijks tijd om het uit te geven. Gelukkig is er nu wel een efficiënte manier om een luxe leven te onderhouden, zonder je handen vies te maken.

Handelen in CFD’s

Steeds meer mensen kiezen voor de CFD handel online. Door in CFD’s te handelen kun je namelijk enorm veel winsten behalen. Ben je nog niet bekend met CFD’s? De term CFD staat voor contract for difference. Het is een veel gebruikt derivaat voor de online handelaren. Twee partijen spreken in dit geval met elkaar af om het waardeverschil van een onderliggende waarde te compenseren.

Tijdens het traden in CFD’s kun je zowel short als long gaan. Op het moment dat je kiest voor een long positie dan word je gecompenseerd op het moment dat de onderliggende waarde een stijging heeft en moet je zelf compenseren op het moment dat de onderliggende waarde daalt. Als je kiest voor short gaan, dan is dit precies het tegenovergestelde.

De Voordelen van Handelen in CFD’s

Handelen in CFD’s wordt steeds populairder in Nederland. Niet alleen omdat er grote winsten mee te behalen zijn, maar ook omdat het aantal interessante voordelen met zich meebrengt:

Gebruikmaken van een Hefboom

Tijdens het handelen in CFD’S maak je gebruik van een hefboom. Dit zorgt ervoor dat je maar 10% tot 20% nodig hebt op je rekening om te handelen. Dit wordt ook wel margin genoemd. Wanneer je kiest voor een index of grondstoffen, dan daalt dit percentage tot enkel 0.5% tot 2%. Hierdoor heb je geen flink kapitaal nodig om grote winsten te kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat je hogere winsten kan maken, omdat je hogere posities kan innemen. Ondanks dat je meer winsten kan maken en minder geld nodig hebt, neem je ook grotere risico’s.

Laag in Transactiekosten

De transactiekosten tijdens het handelen in CFD’s liggen laag. Stel je voor dat je een transactie maakt van 10.000 euro, dan betaal je als belegger enkel € 9.90 aan transactiekosten.

Een Groot Aanbod

CFD’s bieden een groot aanbod voor de handelaren. Ze beperken zich namelijk niet enkel tot aandelen of verschillende indices. Als je wil handelen in CFD’s, dan kun je handelen in verschillende financiële instrumenten. Voorbeelden hiervan zijn: metalen, valuta’s, brandstoffen, indices, crypto, aandelen en EFT’s en obligaties.

Verliezen Beperken met Stoploss

Op het moment dat je handelt in CFD’S, dan handel je dus met een hefboom. Dit zorgt ervoor dat je extra kan winnen, maar ook dat je extra kunt verliezen. Hierdoor kun je ook kiezen voor het plaatsen van een stop-loss. Een stop-loss is ideaal als je verlies oploopt en je onvoldoende margin hebt om de positie aan te houden. De stop-loss zorgt er in dit geval voor dat de positie automatisch wordt gesloten.

Geen Einddatum

Het laatste voordeel dat we willen benoemen is het feit dat CFD’s geen einddatum kennen. Dit is dus helemaal anders in tegenstelling tot futures of opties. Op het moment dat je gaat handelen in CFD’s, kun je de positie zolang openhouden als je zelf wilt.

Handelen in CFD’s kan dus heel erg interessant zijn als je een luxueus leven wil opbouwen zonder je handen vies te maken. Het is wel belangrijk om jezelf eerst te voorzien van educatie, voordat je start met handelen.

ook interessant

In het tijdperk waarin technologie een verlengstuk van onszelf lijkt, is de smartphone niet meer weg te denken....

De beste voetballer van de wereld, Lionel Messi, stond voor een Japans computerspel oog in oog met een...

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van cryptocurrency, heb je waarschijnlijk de term “tokenomics” gehoord. Maar wat...

In het digitale tijdperk, waar zelfs je kat een e-mailadres lijkt te hebben, is toegang tot je inbox...

Geen seks of alcohol voor de wedstrijd, iedereen heeft er zijn of haar mening over. Bij de ene...

EA Sports heeft dit jaar weer goed zijn best gedaan om alle vedettes van Real Madrid sprekend te...