Search
Close this search box.
Salaris van Messi maakt hem de bestbetaalde sporter

Dit bizarre salaris bij PSG maakt Lionel Messi best betaalde sporter op aarde

Lionel Messi speelt tegenwoordig voor Paris Saint-Germain, omdat FC Barcelona zijn salaris niet meer kon betalen. Bij PSG verdient Messi 40 miljoen euro per jaar, minder dan hij bij Barca kreeg. Maar met alle bonussen en sponsordeals loopt zijn jaarlijkse inkomen flink op…

In het kort

  1. Salaris van Messi bij FC Barcelona: 71 miljoen (zonder bonussen)
  2. Salaris van Messi bij PSG: 40 miljoen, ook zonder bonussen
  3. Het totale salaris van Messi in 2023
Lionel Messi besteedt zijn salaris aan een etentje

Salaris van Messi bij FC Barcelona: 71 miljoen (zonder bonussen)

FC Barcelona en Lionel Messi. Een combinatie die jarenlang het eeuwige leven beschoren leek. Toen de Spaanse grootmacht in financiële problemen kwam, moest Messi plotseling vertrekken. Zijn salaris maakte het namelijk onmogelijk om hem nog in te schrijven voor de Spaanse competitie. Dat kwam doordat hij bij FC Barcelona namelijk 138 miljoen euro per jaar verdiende.

Ja, je las het goed. Volgens de Spaanse krant El Mundo was dat het jaarsalaris van Messi bij FC Barcelona. Daarvan ging nog wel een flink deel naar de Spaanse fiscus. Netto hield hij jaarlijks zo’n 71 miljoen euro over. En even voor de duidelijkheid, dit was nog exclusief bonussen en regelingen. Zo zou Messi bij FC Barcelona ook nog een tekenbonus van 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van 78 miljoen hebben ontvangen.

Lionel Messi haalt een burger van zijn salaris

Salaris Messi bij PSG: 40 miljoen, ook zonder bonussen

Niet gek dus dat FC Barcelona hem van de hand moest doen. Maar welke club is zo gek om dat salaris over te nemen? Yep, Paris Saint-Germain natuurlijk. Hoeveel Messi exact verdient in Parijs, zijn de meningen over verdeeld. De Franse sportkrant L’Équipe beweert dat het nettosalaris momenteel op 40 miljoen euro ligt bij PSG. Daaruit wordt duidelijk dat Messi in ieder geval heeft moeten inleveren.

Het salaris van Lionel Messi bij PSG

Het Amerikaanse zakenblad Forbes weet echter dat dat salaris door allerlei bonussen nog flink oploopt. Vorig seizoen verdiende Messi namelijk inclusief bonussen 72 miljoen euro. Daarnaast klust Messi ook nog bij buiten het veld. Zo zagen we hem al vaker in (hele slechte) reclamespotjes van Pepsi en Lays. Volgens Forbes verdient hij daar ook nog 52 miljoen euro per jaar mee.

Het totale jaarsalaris van Messi

Bij elkaar opgeteld maakt dat Messi de best betaalde sporter ter wereld. In totaal verdient hij dus 124 miljoen euro per jaar. Dat is acht miljoen meer dan basketballer LeBron James, veertien miljoen meer dan zijn rivaal Cristiano Ronaldo en 33 miljoen euro meer dan ploeggenoot Neymar, die bij PSG ongeveer hetzelfde salaris verdient als Messi.

Het salaris van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain

124 miljoen euro per jaar dus. Toch altijd nog even leuk om dat om te rekenen. Dat houdt namelijk in dat Messi ruim 10 miljoen euro per maand verdient, 2,3 miljoen euro per week en 340.000 euro per dag. Dat komt dus neer op een uurloon van ruim 14.000 euro. Net even iets meer dan die €5,65 per uur in de supermarkt.

Het salaris van Lionel Messi bij FC Barcelona

ook interessant

Run jij een webshop, een catering business vanuit huis of een andere onderneming als moeder zijnde? Er zijn...

Hoe kun je slim in zilver investeren? Dat is een vraag die we vaak horen en we helpen...

Bij de NOS werken veel bekende gezichten. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor...
Ze horen bij het voetbal, maar wat verdienen de analisten van ESPN? Wij zetten het op een rij,...

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een...

Een kantoorruimte moet zowel rust als inspiratie uitstralen. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit en creativiteit. Je...