Search
Close this search box.

Dit is het Miljoenen Vermogen van Messi

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een vraag waarop we waarschijnlijk nooit antwoord zullen krijgen. Maar we weten wel wie het op financieel gebied het beste heeft gedaan. Dit is het vermogen van de Argentijnse superster Lionel Messi.

Vermogen Lionel Messi

Al in zijn laatste jaren bij zijn grote liefde FC Barcelona verdiende Messi een godsvermogen. De Catalaanse krant Mundo Deportivo heeft ooit zijn contract in mogen zien en onthulde dat hij in zijn laatste vier jaar ruim 555 miljoen euro heeft ontvangen. Dat komt neer op een angstaanjagend bedrag van 139 miljoen euro per jaar. Op die manier loopt de teller natuurlijk snel op.

Het vermogen van Lionel Messi is 700 miljoen euro

Salaris Messi bij PSG

Mede door het salaris van Messi kwam Barcelona financieel in de verdrukking, waardoor de club in 2021 afscheid van hem nam. De kleine dribbelaar ging aan de slag bij Paris Saint-Germain, maar zelfs een van de rijkste clubs ter wereld kon het Barcelona-salaris van Messi niet ophoesten. Volgens het in financiën gespecialiseerde Forbes streek Messi in zijn periode bij PSG 120 miljoen euro per jaar op.

Salaris Lionel Messi bij Barcelona was 139 miljoen per jaar

Salaris bij Inter Miami

Inmiddels voetbalt Messi voor Inter Miami. En in Amerika maken ze geen geheim van de inkomsten en uitgaven. Sterker nog, jaarlijks maakt de Major League Soccer zelf de hoogste salarissen bekend. Over transparant gesproken. Uiteraard is Messi de best verdienende speler van de MLS, maar dat salaris staat in schril contrast met wat hij daarvoor verdiende. Bij Inter Miami heeft Messi een salaris van 19,4 miljoen euro per jaar.

Lionel Messi's salaris bij PSG was 120 miljoen per jaar

En nu denk je vast: hoe kan dat? Dat zit als volgt. In Amerika is het goochelen met cijfertjes gemeengoed. Die Amerikanen vinden altijd wel creatieve manieren voor inkomsten, bekostigingen en afschrijvingen. Zo krijgt Messi nog veel meer dan zijn basissalaris. Lionel Messi krijgt er namelijk aandelen in de club voor terug. En dat zijn natuurlijk goudmijntjes, als de club van eigenaar David Beckham zich zo blijft ontwikkelen. Daarnaast heeft Inter Miami met grote Amerikaanse bedrijven geregeld dat een deel van zijn salaris via hen loopt. Zo heeft Messi (extra) grote sponsordeals met bedrijven als Apple, Adidas en Fanatics. Zodoende verdient hij ‘gewoon’ weer 130 miljoen per jaar (volgens Forbes).

Lionel Messi verdient 130 miljoen per jaar bij Inter Miami

Het vermogen van Lionel Messi

Duizelingwekkende bedragen dus, jaren op rij. Wat is dan het vermogen dat Messi bij elkaar heeft gespeeld? In 2020 wist CelebrityNetWorth te melden dat Messi op dat moment een vermogen had van 340 miljoen euro. Tel daar een jaar Barcelona (139 miljoen), twee jaar PSG (240 miljoen euro) en wat salaris bij Inter Miami bij op en dan kom je op inkomsten van zo’n 400 miljoen euro in de afgelopen jaren. Dat maakt dat het vermogen van Lionel Messi op dit moment op 700 miljoen euro wordt geschat.

Cristiano Ronaldo is rijker dan Lionel Messi

Rijkste voetballer ter wereld

De grote vraag is: maakt hem dat de rijkste speler ter wereld? Het antwoord is ‘nee’. Er zijn namelijk twee voetballers nóg rijker dan Messi. Te beginnen met zijn eeuwige rivaal. Cristiano Ronaldo bleek uit datzelfde onderzoek in 2020 al een vermogen van 420 miljoen euro te hebben gehad. Dat komt doordat Ronaldo meer geld haalde dan Messi uit neveninkomsten. Hoewel hij bij Manchester United niet zoveel verdiende als Messi bij PSG, heeft hij dat daarna ruimschoots goedgemaakt. Ronaldo tekende bij Al-Nassr en verdient daar 200 miljoen euro per jaar.

Niet alleen Ronaldo is rijker dan Messi, maar de Portugese ster wordt ook afgetroefd door Faiq Bolkiah. Bolkiah speelde in de jeugd van Southampton, Chelsea en Leicester City en was vervolgens actief in Portugal en Thailand. Geen bijzonder roemruchte carrière, maar Bolkiah komt op een andere manier aan zijn geld. Hij komt namelijk uit het rijke oliestaatje Brunei en is de neef van de sultan en minister van dat land. Zijn familie is schathemeltje rijk en het vermogen van Bolkiah wordt geschat op 16 miljard euro. Daar moeten Messi en Ronaldo nog even voor sparen.

Contract bij Al-Hilal

Messi had echter nog een stuk rijker kunnen zijn dan hij nu is. Na zijn transfervrije vertrek bij PSG, stonden de clubs in de rij. Zo had hij ook een aanbod uit Saoedi-Arabië. Volgens Franse bronnen, waaronder Foot Mercato, had Messi een exorbitant aanbod van Al-Hilal liggen. Hij zou 1,2 miljard aangeboden hebben gekregen om daar twee jaar te komen voetballen. Dat betekent 600 miljoen euro per jaar. Messi had dus over Ronaldo heen kunnen gaan en de kloof met Bolkiah kunnen dichten. De Argentijn verkoos een Amerikaans avontuur echter boven het grote geld in de zandbak.

ook interessant

Is Kylie Jenner de knapste miljardair ter wereld? Het antwoord is nee. Niet omdat ze niet de knapste...

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog...

Het digitale betalingslandschap in Nederland ondergaat snelle veranderingen als gevolg van technologische vooruitgang en veranderend consumentengedrag. Omdat online...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Het inrichten van een kantoor is niet voor iedereen een even gemakkelijke klus. Waar de ene persoon vol...